Norge

Mann skutt og drept i Follo

En mann er skutt og drept med rifle i Ytre Enebakk, opplyser politiet.

  • Kristjan Molstad

Har du tips om denne saken? Send en e-post til 2286@aftenposten.no; eller ring Aftenposten.no på 02286. Du kan også sende SMS/MMS til 2286.

To personer er pågrepet i forbindelse med at en person er skutt og drept i Ytre-Enebakk, opplyser politiet Aftenposten.no

Drapet skal ha skjedd utenfor et hus på en avsidsliggende skogsvei. En mann som befant seg i huset skal ha avfyrt flere skudd med en rifle mot en bil.

Den angivelige gjerningsmannen er pågrepet. Det samme er en litauisk statsborger som kom til huset sammen med drapsofferet.

Både den omkomne og den angivelige drapsmannen er norske statsborgere.

Politiet fikk melding om hendelsen ved 13-tiden søndag.

Væpnet politi

— Politiet ble oppringt om at en person skulle vært skutt. Vi rykket ut til Ytre Enebakk, og fant en død mann liggende utenfor et hus, sier innsatsleder Ronny Samuelsen i Follo politidistrikt til Aftenposten.no.

Politiet søkte etter gjerningsmannen med bevæpnede tjenestemenn og hundepatrulje.

- To personer er pågrepet, og kjørt til arresten i Ski. De vil ikke bli avhørt i kveld. Vi har også funnet det som trolig er drapsvåpenet, sier Samuelsen til Aftenposten.no.

— Det er for tidlig å si noe om bakgrunnen for hendelsen, legger han til.

Kripos er koblet inn for å foreta de tekniske undersøkelsene på åstedet.

I følge NTB skal en kvinne og hennes to barn, som er i alderen 10-18 år, vært i huset da hendelsen skjedde. De får nå oppfølging av krisepersonell.

— Barna er tatt hånd om av barnevernsvakta, og vil bli fulgt opp der. Kvinnen skal avhøres som vitne, operasjonsleder Anders Oksvold i Follo politidistrikt til NTB. Han vil ikke si noe om barnas relasjon til siktede eller avdøde.

Avsidesliggende

Huset ligger svært avsidesliggende til inne i skogen i Ytre Enebakk.

Den avdøde kom til stedet sammen med en annen mann i en litauisk-registert VW Golf. Gjerningsmannen skal ha avfyrt flere skudd mot bilen.

— Det har tydeligvis oppstått en krangel mellom dem som har medført at skudd har blitt avfyrt. Vi har beslaglagt en rifle vi mener er drapsvåpenet, sier Oksvold til NTB.

Bilen har tydelig merker etter dramaet i form av kulehull i panseret.

Alder på den drepte og den antatte gjerningsmannen er foreløpig ukjent.

Follo-politiet fikk hjelp av Oslo-politiet i aksjonen, og minst ett helikopter deltok i jakten på gjerningsmannen.

Dagbladet har vært i kontakt med en nabo på stedet, som forteller at han hørte tilsammen fire skudd.

Etterlyser vitner

- To personer fra de nærmeste husene løp fra stedet da skuddene falt. De så en person med et gevær, forteller naboen til Dagbladet.

Ifølge politiet skal ingen andre personer være skadet eller involvert i hendelsen.

Åstedet ligger på en sidevei av riksvei 155, nord for kommunesenteret Kirkebygda. Søket etter andre vitner er nå avsluttet, da politiet mener de har kontroll på alle de involverte.

— Vi har bedt om bistand fra Kripos, og de ankommer i løpet av kvelden. Vi vil også avhøre siktede og de to vitnene. Siktede har ikke tatt stilling til straffskyld ennå, sier Oksvold til NTB.

En person er skutt og drept i Ytre Enebakk. Politiet har pågrepet en person.
Innsatsleder Ronny Samuelsen ved Follo Politidistrikt.
Kulehullet i den litauskregistrerte golfen.