Slo ned på uttalelser om middels løpere

Sportssjef Åge Skinstad ueing med trener Morten Aa Djupvik.

Sportssjef Åge Skinstad er ikke enig med sin landslagstrener.
  • Einar Kristengård

Sportssjef Skinstad ble irritert da trener Djupvik karakteriserte løperne som middelmådige.

— Slik som løpet utvikler seg vinner vi et sølv i dag etter at Petter har gjort en kjempejobb på sisteetappe, slo Morten Aa Djupvik fast etter den dramatiske avslutningen av OL-stafetten.

Landslagstrener Morten Aa Djupvik. FOTO: SCANPIX

— Er det bare Petter Northug som holder noe mer enn et middelmådig nivå her i dag? - Det er nok riktig. Både Martin Johnsrud Sundby og Lars Berger gjør solide løp her i dag. Egentlig er det bare Odd Bjørn som gjør et dårlig løp, men det er også første gang i karrieren at han gjør. Hadde vi ligget rundt 20 skunder bak, hadde vi fortsatt vært på skuddhold. Petter prøvde og gjorde et ærlig forsøk, men svenskene var for gode for oss i dag.

- Men kamuflerer Petter Northug tilstanden i norsk herrelangrenn nå igjen?

— Det kan en godt si han gjør. Men vi har ikke noen bedre løpere. Det sitter ingen hjemme som bør være skuffet over ikke å være her. Jeg skulle gjerne sagt at vi heller skulle ha tatt med den eller den, men det er ikke noen andre å velge i hjemme heller, sa trener Morten Aa Djupvik

Reagerte kraftig

Utsagnet om at utenom Petter Northug så var det middelmådige norske løpere, fikk sportssjef Åge Skinstad til å reagere kraftig.

— Hvis Morten Aa Djupvik har sagt noe slikt så er jeg helt uenig. De løperne som gikk sikret Norge sølv i olympiske leker. De er alle som en toppidrettsutøvere på høyt nivå. Vi måtte hadtt fire løpere som var helt i maksimalt form for å kunne ha slått Sverige her i dag. Med en Eldar Rønning i normal form, eller en frisk Ronnny Hafsås som har vunnet verdenscup i vinter, ville det vært hardere kamp om en plass på det norske laget. Med slik var det ikke i dag, og da skal vi være godt fornøyd med sølvmedalje.

- Men uten Petter på laget hadde det ikke heller ikke blitt sølv?

— Ja. Det kan du godt si, men uten at Martin fulgte teten på å første tappe, og Lars som holdt avstanden etter at Odd Bjørn hadde tapt litt, hadde det også vært vanskelig å kjempe om denne medaljen. Jeg mener i alle fall at løperne som gikk her i dag ikke er i nærheten av å være noen middelmådige løpere, sa en tydelig irritert Åge Skinstad.