Brannen i boligblokk i Kongsberg slokket

I alt 92 beboere i to boligblokker i Kongsberg ble evakuert da det brøt ut brann i kjelleretasjen søndag kveld. Det kan ta dager før skadeomfanget blir kjent.

Brannvesenet på stedet ved boligblokken i Kongens gate i Kongsberg der beboerne ble evakuert etter en kraftig brann søndag.
  • NTB

Brannen skal ha startet i et garasjeanlegg med boder i den seks etasjer høye boligblokka i Kongens gate 14, like ved Kongsberg stasjon. Brannen ble meldt inn til brannvesenet av en beboer i blokka. Ifølge Sørøst politidistrikt kom det flammer opp fra kjelleren.

Selve brannen ble slukket natt til mandag, men brannvesenet har drevet med etterslokking og utlufting av garasjeanlegget i tillegg til å redde verdier.

Brannvesen kommer til å være på stedet utover morgenen for å fortsette utluftingen, og politiet jobber med å sikre området, opplyser politiet.

Uvisst omfang

Hele søndag kveld slet brannmannskapene med å få kontroll over brannen. Kraftig røyk og intens varme forhindret brannvesenet fra å gå tett inn i området hvor brannen hadde oppstått.

Det var også frykt for at deler av bygget kunne rase ned fordi betongen ble så varm, ifølge NRK.

– Det kommer til å ta tid før vi vet omfanget av skadene. Varmen kan ha gjort skade på bygget, og det kan tar dager før vi får undersøkt ordentlig, sier operasjonsleder Tore Grindem i Sørøst politidistrikt til NTB.

Brannårsaken er ukjent, og saken blir etterforsket.

Alle evakuert

Politiet fikk melding om brannen klokken 19.04. En time senere hadde nødetatene greid å få alle beboerne ut av de 42 leilighetene i blokka, men startet da evakueringen av en naboblokk i Kongens gate 10. Byggene deler felles garasjeanlegg og ventilasjonssystem.

Til sammen er det registrert 92 beboere på de to adressene, 48 i blokka hvor det brenner og 44 i den andre, opplyser politiet. Ingen er skadd.

Beboere som ikke har familie eller andre nærstående de kunne overnatte hos, ble evakuert til et hotell i nærheten.