Romøren hoppet først i nye Kollen

Anette Sagen skal ta det første offisielle hoppet i nye Holmenkollen, men tirsdag kveld testet Bjørn Einar Romøren og elleve andre hoppere den nye hoppbakken, skriver VG og Dagbladet.

Sagens hopp skal vises direkte på NRK onsdag.

– Det ville være uansvarlig å la Anette Sagen sette utfor live på NRK uten at noen hadde testet bakken før henne. Det er viktig at Anette får riktig fart, slik at vi ikke sender henne ut på kulen, sier styreleder Roar Gaustad i Kollenhopp til VG.

Romøren var førstemann ut og landet på 111 meter. I sitt andre hopp fikk han 137 meter, skriver Dagbladet. Elleve andre utøvere fra Kollenhopp prøvde også den nye bakken.

Hva mener du om at Bjørn Einar Romøren hoppet først i nye Holmenkollen? Si din mening nederst i artikkelen og gi din stemme i kolonnen til høyre.

Onsdagens rennleder Torgeir Nordby mener det var nødvendig å teste bakken på forhånd.

– Sagens hopp skal overføres direkte på TV. Vi måtte forsikre oss om at bakken var «hoppbar», at spor, kanter og andre ting var i orden, sier Nordby til Dagbladet.

– Anette Sagen vil ikke ha noen problemer med å hoppe i denne bakken, men vi måtte forsikre oss om at hun ikke lander på kulen under åpningen live på TV. Etter å ha hoppet fra avsats 20-26 i dag (tirsdag), vet vi at Sagen må hoppe fra avsats 28 eller 29 ettersom hun trenger mer fart, legger Nordby til.

Visste ikke

Byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland, var ikke klar over at Romøren hadde hoppet i Holmenkollen tirsdag.

– Det kjenner jeg ikke til. Men jeg vet at noen hoppere skulle teste bakken i dag blant annet for å sette farten. Det er jo en helt ny bakke, så dette er helt vanlig. Det første offisielle hoppet skal uansett tas av Anette Sagen i morgen (onsdag), sier Røsland til VG.

Sportssjef Clas Brede Bråthen visste heller ikke at Romøren hoppet i den nye bakken.

– Dersom en utøver som forhåpentligvis skal kjempe om medalje i skiflygings-VM om 14 dager, var førstemann uten at det er klarert med meg, syns jeg det er spesielt, sier Bråthen til VG.

– Testhopping er helt nødvendig. Men at de velger en verdenscuphopper uten å klarere det med den øverste lederen i Hopp-Norge, er noe jeg skal ta opp med dem, legger sportssjefen til.