Norge

Kvinne til sykehus etter overfallsvoldstekt

En 22-årig kvinne er sendt til Ullevål sykehus med kuttskade i halsen etter å ha blitt overfallt og voldtatt i Oslo søndag morgen. Politiet jakter nå to ukjente gjerningsmenn.

En 22 år gammel kvinne ble offer for en overfallsvoldtekt i Oslo søndag morgen, da hun var på vei til venninnenes leilighet her i Kirkegårdsgaten på nedre Grünerløkka.
  • Aftenposten.no
  • Ntb

Politiet jakter to ukjente gjerningsmenn etter at en 22-årig kvinne ble overfalt og voldtatt i oppgangen i en bygård i Oslo søndag morgen. Kvinnen ble også rispet med et stikkvåpen.

Skulle besøke venner

Hendelsen fant sted da kvinnen skulle besøke noen venninner i Kirkegårdsgata mellom klokken 6 og 7. Politiet ble varslet om saken ved 9-tida. Kvinnen har opplyst at hun ble overfalt og voldtatt av to maskerte menn.

— Fordi de var delvis maskert, har det ikke vært mulig å få noen god beskrivelse av gjerningsmennene, sier vaktleder Ole-Petter Jacobsen i ved Krimvakten i Oslo politidistrikt. Han betegner saken som en svært grov voldtekt.

Dro til legevakten

Venninnene som bodde i gården, dro sammen med kvinnen til legevakten i Oslo. Hun ble etter hvert sendt til behandling på Ullevål sykehus, men kuttet hun var påført i halsen er ikke alvorlig. Kvinnen var også først på legevakta i Oslo før hun ble sendt videre til Ullevål.

— Gjerningsmennene var inne i bygården, og vi prøver å finne ut hvordan de har tatt seg inn og om de kan ha noen tilknytning til stedet. Vi har hatt et innledende avhør med kvinnen og avhører vitner og naboer, forklarte vaktleder Øyvind Torgersen søndag morgen.

Det var kvinnens venninner som meldte ifra til politiet om overfallet.

Kirkegårdsgata går over to kvartaler nedenfor Sofienbergparken i Oslo.

Politiet etterlyser tips

Politiet har gjort krimtekniske undersøkelser på åstedet i Kirkegårdsgata, opplyser Jacobsen til Aftenposten.no søndag kveld.

— Men det gjenstår ennå å analysere disse for å finne ut om vi har noen spor å gå etter, sier han.

Det undersøkes også om overvåkningskameraer i nærheten kan ha fanget opp gjerningsmennene.

— Vi er veldig interesserte i å høre fra folk som kan ha sett noe, sier Jacobsen.

Publikum som har tips i saken kan kontakte politiet på telefonnr. 02800.

Kvinnen skal ha blitt overfalt i trappeoppgangen til leiligheten i Kirkegårdsgaten. FOTO: ERLEND AAS/SCANPIX