Norge

Mormor: - Veldig lik sin far

Mormor Marit Tjessem (66) var strålende glad og lykkelig etter at kronprinsesse Mette-Marit, hadde kommet hjem til Skaugum med sin nyfødte datter ved 14-tiden onsdag. Fem timer etter fødselen.

 • Forf>
 • <forf>odd Inge Uleberg <

Mye lyd. Mens Marit snakker med Fædrelandsvennen hører vi en vilter krabat fyke rundt og rope i bakgrunnen på Skaugum. Det er Marius. Syv år og åtte dager gammel er det gøy å bli storebror, men kanskje litt uvant ikke å ha all oppmerksomhet.— Det er alltid stort å se og holde et nytt barnebarn for første gang. Nå skal vi kose oss og dele gledene over det som har skjedd. Hun er mørk, et lite under. Veldig lik sin far, sier Marit Tjessem, som nå er bestemor til 11 stykker.Marit Tjessem kom til Oslo med første fly onsdag. Hun reiste rett fra Gardermoen til Skaugum. Der satt hun og ventet på at Mette-Marit og barnet skulle komme hjem i går formiddag.

Kongelig Høyhet

At siste skudd på familietreet skal tituleres Deres Kongelige Høyhet, har ikke mormor reflektert spesielt mye over. Heller ikke har hun tenkt noe særlig på at den lille jenta på 51 centimeter og 3686 gram en dag vil bli vår første norske dronning på over 600 år. For Marit er fødselen først og fremst en familie-begivenhet.- Jeg har fått et barnebarn, og det har gått greit for min datter og svigersønn. Det er størst. Men etter hvert kommer nok tankene om at dette også er noe mer, uttaler mormor til Fædrelandsvennen.

Nært forhold

Marit Tjessem kommer til å få et meget nært forhold til sin nye datterdatter. Kronprinsessen er svært knyttet til sin mor, og Marit har vært en stor støtte for Mette-Marit både da hun var alenemor og ikke minst etter at hun ble kongelig. Marit Tjessem har passet Marius mye, og hun kommer til å stelle og passe den lille jenta mye også. Marit Tjessem er kjent for ha et spesielt godt lag med barn.Etter det vi forstår, var det kun den aller nærmeste familie på begge sider som feiret begivenheten på Skaugum onsdag ettermiddag og kveld sammen med kronprinsparet. Marit Tjessem var altså på plass allerede før Mette-Marit kom hjem, mens kongeparet kom utpå kvelden. Marit Tjessems mann, Rolf Berntsen, ble igjen i Kristiansand.Kronprinsessens tre søsken vil, ifølge Mette-Marits søster, gjeste Skaugum i dag for å gratulere, se og holde. Alle Mette-Marits søsken uttrykker selvsagt stor glede over det som har skjedd. - Dette er veldig hyggelig, og jeg gratulerer på det varmeste, men for et renn det har vært. Jeg synes det er ekstra gøy at det ble ei jente. At Mette-Marit greide å lure hele pressekorpset og reise hjem mens dere sto og ventet utenfor Rikshospitalet, er ekstra morsomt. Tøft gjort, altså, sier Espen Høiby.- Nå gleder jeg meg veldig til å treffe både babyen og foreldrene, sier søsteren Kristin Høiby Bjørnøy.Eldstebror Per Høibyhadde denne kommentaren i går ettermiddag:- Jeg gratulerer og gleder meg over at fødselen gikk så bra, sier han.

 1. Les også

  Vil styrke monarkiet

 2. Les også

  650 år siden sist

 3. Les også

  - Det vakreste pikebarn i hele verden

 4. Les også

  Victoria: Jätteroligt!

 5. Les også

  Slik blir oppveksten

 6. Les også

  Har slekt Europa og Norge rundt.

 7. Les også

  Historisk sjarmøretappe

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Kongelige

Relevante artikler

 1. NORGE

  10.000 så «Kongens nei» i Slottsparken

 2. NORGE

  Stortingsrepresentanter krever åpenhet om Hoffets pengebruk

 3. NORGE

  Koser seg med pølser og pinnebrød i vintervakre Holmenkollen

 4. NORGE

  Jubileumsår for kongeparet

 5. NORGE

  Stian sang for dronningen: At jeg ble invitert til å opptre her i dag, er det største symbolet på aksept jeg kan få

 6. NORGE

  Solberg: Alltid trist når par går fra hverandre