Norge

Mann i 60-årene døde av skadene etter voldsepisode - én person siktet for drap

Mannen som ble kritisk skadet i en voldsepisode i Drammen tirsdag, døde av skadene. En mann er siktet for drap og fremstilles for varetektsfengsling torsdag.

Mannen døde torsdag etter voldsepisode ved denne institusjonen i Drammen.
  • og NTB

Sørøst politidistrikt har de siste dagene etterforsket den alvorlige voldshendelsen som fant sted på en boinstitusjon for rusavhengige i Drammen tirsdag kveld.

– Siktelsen mot den pågrepne mannen er utvidet til drap ettersom fornærmede døde som følge av skadene natt til torsdag, opplyser politiadvokat Tone Venedokken Temtemoen i Sørøst politidistrikt.

Temtemoen sier til NTB at hun av hensyn til etterforskningen ikke kan uttale seg om skadene til 60-åringen eller om hvorvidt det har blitt brukt våpen.

Ikke avhørt

Siktede, en mann i 30 årene, er begjært varetektsfengslet. Fengslingsmøtet går for Drammen tingrett torsdag ettermiddag. Advokat Anders Green er oppnevnt som forsvarer.

Temtemoen sier politiet vil be om fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud.

Hun sier politiet foreløpig ikke vet hvordan siktede stiller seg til skyldspørsmålet.

– På grunn av siktedes tilstand har vi ikke hatt anledning til å gjennomføre innledende avhør, sier hun.

Hun vil ikke uttale seg ytterligere om den siktedes tilstand.

Kripos bistår

Politiet arbeider videre med teknisk og taktisk etterforskning og fikk torsdag bistand fra Kripos, blant annet med å kartlegge hvilken relasjon siktede hadde til avdøde.

Temtemoen sier siktede hadde en tilknytning til boinstitusjonen der drapet fant sted, og at politiet jobber med å finne ut hvilken tilknytning det er snakk om.

Hun vil ikke uttale seg om han selv bor på institusjonen.

Les også

  1. Mann alvorlig skadet etter voldsepisode på institusjon i Drammen

Les mer om

  1. Vold
  2. Drammen