Norge

Kvinnebevegelse varsler demonstrasjoner mot Solberg

Kvinnebevegelsen anslår at 10.000 personer skal demonstrere mot det de mener er Solberg-regjeringens forsøk på å svekke abortrettigheter.

Kvinnebevegelsen varsler at 10.000 personer skal demonstrere mot det de mener er Solberg-regjeringens forsøk på å svekke abortrettigheter. Bildet er fra den internasjonale kvinnedagen. Her fra en tidligere demonstrasjon for abortloven på Eidsvolls plass foran Stortinget i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

 • NTB

Kvinnegruppen Ottar vil fronte demonstrasjonene, som skal finne sted landet rundt 17. november, skriver Vårt Land.

– Tilsammen vil det nok være 10.000 i gatene. I Oslo er målet minst 6.000. Erna Solberg skal vite at det har omkostninger å forhandle bort abortrettigheter for å få seg en flertallsregjering. Et overveldende flertall i befolkningen støtter abortloven slik den er i dag, sier leder Ane Stø.

Statsminister Erna Solberg (H) har åpnet for å diskutere endringer i abortlovgivningen som en del av regjeringsforhandlingene med KrF. Partiet ønsker å fjerne paragraf 2c i abortloven, som åpner for senabort ved fare for at barnet har en alvorlig sykdom. Erna Solberg (H) har sagt at hun vil forhandle om dette.

I tillegg har tvillingaborter blitt et tema. Norge er det eneste landet i Europa som gir en kvinne rett til å bestemme om hun vil ta bort ett eller flere fostre dersom hun er gravid med flerlinger.

Også i 2013 mobiliserte kvinnebevegelsen mot Solberg-regjeringen i abortdebatten. Da fikk KrF gjennomslag for reservasjonsretten fastleger har i møte med mulige aborttilfeller. Da glapp seieren etter massiv mobilisering fra kvinnebevegelse, opposisjon og krefter i samarbeidspartiene.

 1. Les også

  Foreldre til multihandicappede barn: – Abort bør være et valg for familiene selv – ikke politikerne

 2. Les også

  Tøffe KrF-krav: Forventer gjennomslag om alt fra abort og barnetrygd til landbruk

Les mer om

 1. Erna Solberg
 2. Abort

Flere artikler

 1. POLITIKK
  Publisert:

  Demonstranter kjemper for å beholde dagens abortlov

 2. NORGE
  Publisert:

  Hva skal stå i denne lovteksten? Det er stridens kjerne i den betente abortdebatten

 3. NORGE
  Publisert:

  Solberg: – Haster ikke med ny regjering

 4. POLITIKK
  Publisert:

  Også Hareide kaller abortdemonstrasjonen foran Stortinget for usaklig

 5. POLITIKK
  Publisert:

  Fortalte om egen abort i demonstrasjon mot Erna Solberg og KrF

 6. SID
  Publisert:

  Erna Solberg ofrer kvinnerettigheter for makt