Fem skadet i bussulykke med skoleelever ved Lyngdal

Fem personer ble skadet da en buss med elever på vei hjem fra leirskole kjørte i autovernet ved Lyngdal i Vest-Agder. Et barn betegnes som alvorlig skadet.

Bussen fikk store skader i fronten etter ulykken. Eleven som ble sittende fastklemt, satt foran til høyre.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 12.58 fredag. Bussen traff autovernet ved Skrumoen bro på fylkesvei 43 nord for Rom i Lyngdal.

Ifølge Agder-politiet ble fem personer skadet. Årsaken til ulykken er så langt ikke kjent, opplyser lensmann Jan Terje Aas til Fædrelandsvennen.

– Det eneste vi vet nå, er at det var en aleneulykke. Årsaken eller foranledningen til at bussen kjørte ut, er ukjent. Dette vil den videre etterforskningen avklare, sier han.

40 elever

Ifølge avisen var 40 elever, tre lærere og en sjåfør involvert. Sjåføren er blant de skadede.

To skadede jenter behandles ved Sørlandet sykehus i Kristiansand, opplyser sykehuset. Den ene betegnes som alvorlig skadet, mens den andre er lettere skadet. I tillegg får en mann behandling for lettere skader ved Flekkefjord sykehus.

De øvrige elevene som var om bord i bussen, ble sjekket av helse og tatt hånd om av kommunens kriseteam. Politiet har opprettet et senter i Lyngdal for de involverte og de pårørende.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 12.58. En av de skadede er føreren av bussen.

Ulykken skjedde på Skrumoen bro, på fylkesvei 43 nord for Rom, i Lyngdal.

To skadede jenter behandles ved Sørlandet sykehus i Kristiansand, opplyser sykehuset. Den ene betegnes som alvorlig skadet, mens den andre er lettere skadet. I tillegg får en mann behandling for lettere skader ved Flekkefjord sykehus.

Har opprettet pårørendenummer

De øvrige elevene som var om bord i bussen, ble sjekket av helsepersonell og tatt hånd om av kommunens kriseteam.

Politiet har opprettet et senter i Lyngdal for de involverte og de pårørende.

I tillegg er det opprettet et pårørendenummer etter ulykken: 479 73 606.

Bussen har ifølge Fædrelandsvennen, omfattende skader på siden og i fronten.

Den er registrert på et turbuss-selskap i Rogaland, men skal ifølge politiet ha fraktet skoleelever.

Til avisen opplyser rektor Jørgen Slyk ved Bogafjell skole i Sandnes at det er elever fra skolen, som er involvert i ulykken.

Fra leirskole

Ifølge NRK var elevene på vei hjem fra leirskole. Elevene går på Bogafjell skole i Sandnes, opplyser rektor Jørgen Slyk.

– Dette er fryktelig trist og forferdelig, sier rektoren.