Søket avsluttes etter båtulykken i Telemark – en mann (30) er erklært død

Redningsaksjonen avsluttes etter at en mindre båt ble oppdaget med kjølen opp ved Kragerø. Trolig var ingen flere involvert i ulykken. En mann er erklært død.

Dykkere fra Bamble og Skien Røde Kors Hjelpekorps bistår i søk i forbindelse med båtulykken i Kragerø.

– Vi har akkurat avsluttet søket. Vi tror ikke det er flere i vannet, sier operasjonsleder Øystein Eikedal i Sørøst politidistrikt til NTB i 15.30-tiden.

Flere vitner har kontaktet politiet og det er blant annet på bakgrunn av disse forklaringene at politiet nå ikke tror det har vært flere om bord i båten.

Ulykken har trolig skjedd i natt, ifølge operasjonslederen.

Mannen ble funnet etter at en melder ringte inn til politiet etter at det ble funnet en mindre fritidsbåt som lå med kjølen opp i nærheten av noen skjær ved Skåtøy. Han er 30 år og bor på Skåtøy i Kragerø, ifølge politiet.

– Vi har mistanke om at han har kjørt på et skjær, sier operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i Sørøst politidistrikt til NTB.

Politi, brannvesen, redningsskøyte og redningshelikopter jobbet på stedet og søkte etter mulige andre personer, også på land.

– Det er ikke lenger grunn til å anta at flere personer var involvert i ulykken. Området er godt søkt, både under vann, på land og fra luften, opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge lørdag ettermiddag.