Norge

Torskefiske forbudt fra kysten av Telemark til svenskegrensa

Torskebestanden i Oslofjorden er truet, og torskefiske blir dermed forbudt langs kysten fra Telemark til svenskegrensen. Forbudet trer i kraft 15. juni.

Fra 15. juni blir det forbudt å fiske torsk fra kysten av Telemark og til svenskegrensen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
  • NTB

Fra lørdag er det dermed forbudt å fiske torsk innenfor grunnlinjen fra og med Telemark og til grensen mot Sverige. Forbudet gjelder hele året, for både yrkesfiskere og fritidsfiskere. ​

– Forbudet er nødvendig for å gi bestanden en sjanse til å bygge seg opp igjen, slik at vi igjen kan få en torskestamme i Oslofjorden, som både vi og de som kommer etter oss kan høste av i årene fremover, sier direktør Liv Holmefjord i Fiskeridirektoratet.

Forskning gjennom lang tid har vist at torsken forsvinner fra kyst- og fjordområdene lengst sør og øst i landet. Spesielt ille er situasjonen i Oslofjorden og ved Skagerrak-kysten, ifølge Fiskeridirektoratet.

– Fritidsfiske kan være en av årsakene til nedgangen i bestandene av kysttorsk. Det samme gjelder endringer i klima og miljøpåvirkning fra land, sier Holmefjord.

Les også

  1. Syk og død villaks i flere elver i Sør-Norge

  2. Syk og død fisk i elver i Halden og Bærum

  3. Tre nye oppdrettsanlegg rammet av dødsalgene

Les mer om

  1. Fiskeridirektoratet
  2. Fisk
  3. Skagerrak