Norge

Mann dømt til ubetinget fengsel for trusler mot journalist

En mann i 50-årene som for to år siden framsatte flere trusler mot Filter-redaktør Harald S. Klungtveit, er dømt til fengsel i 30 dager.

  • NTB

Truslene mot Klungtveit, som er redaktør for Filter Nyheter, kom etter at nettsiden omtalte det høyreekstreme miljøet i Norge.

Klungtveit ble etter artikkelen om miljøet oppringt av den 55 år gamle mannen, skriver Filter Nyheter.

«Retten legger til grunn at hensikten med truslene var å skremme journalisten fra å omtale tiltalte og bevegelsen», heter det i dommen, som falt i Moss tingrett.

«Bruken av tyske ord med nazistisk innhold forsterket etter rettens mening alvoret i truslene», heter det videre i dommen.

Mannen skal ifølge Medier24 være aktiv i flere høyreekstreme miljøer, men i retten nektet han for å være høyreekstrem.

Utgangspunktet for straffeutmålingen var 60 dager i fengsel, men tiltalte fikk strafferabatt fordi han har avgitt en uforbeholden tilståelse.

55-åringens forsvarer, advokat Rasmus Woxholt, skriver i en tekstmelding til Medier24 onsdag ettermiddag at han ennå ikke har fått diskutert dommen med sin klient.

– Jeg har ikke fått diskutert innholdet i dommen i detalj med ham og er usikker på hvordan han stiller seg til den. Forholdene var erkjent, resultatet var forventet og derfor ikke overraskende for ham, skriver han.

Les mer om

  1. Medier24
  2. Netthets
  3. Demokrati