Norge

Ruter parkerer hydrogenbusser og stenger fylleanlegg etter eksplosjonen i Sandvika

Etter eksplosjonen på hydrogenstasjonen i Sandvika tar nå Ruter sine hydrogenbusser midlertidig ut av drift og stenger i tillegg hydrogenanlegget på Rosenholm.

En hydrogentank eksploderte på en Uno-X-stasjon i Sandvika mandag. Tirsdag var politi, brannvesen og representanter fra Uno-X-stasjonen på stedet og foretok undersøkelser. Foto: Berg-Rusten, Ole / NTB Scanpix

 • NTB

Ruters hydrogenstasjon på Rosenholm har ifølge Ruter et annet teknisk design og leverandør enn Uno-X-stasjonen, hvor en hydrogentank trolig gikk i luften mandag denne uken. Men for å være på den sikre siden stenger de nå anlegget.

– Vår stasjon har vært i drift siden 2012 uten slike hendelser. I påvente av vurdering av sikkerhet rundt videre drift har vi allikevel valgt å stenge ned vår stasjon som et ekstra sikkerhetstiltak, opplyser pressevakt Øystein Dahl Johansen i Ruter til Bussmagasinet.

Les også

Uno-X legger alle planer for nye hydrogenstasjoner på is

I tillegg tas de tilsammen fem hydrogenbussene midlertidig ut av drift. Ifølge Ruter skal dette skyldes tekniske feil eller svikt på bussene.

– Uavhengig av denne hendelsen utreder Ruter mulighetene for videre satsing på hydrogendrift, sier Johansen.

Det var ved 17.30-tiden mandag ettermiddag at den kraftige eksplosjonen gikk av ved Uno-X-stasjonen ved Kjørbo i Sandvika. Det skal ha vært en hydrogentank som gikk i luften, og hendelsen etterforskes nå av politiet.

Ingen ble skadet i eksplosjonen, som skal ha vært så kraftig at den slo ut på jordskjelvmålere opptil 28 kilometer unna.

 1. Les også

  Etterforskning av eksplosjon i Sandvika kan ta måneder

Les mer om

 1. Buss
 2. Kollektivtransport
 3. Ruter

Relevante artikler

 1. NORGE

  Uno-X legger alle planer for nye hydrogenstasjoner på is

 2. NORGE

  Feilmontert plugg medvirket til hydrogeneksplosjon i Sandvika

 3. NORGE

  Ti hydrogenstasjoner stenges midlertidig etter eksplosjon

 4. NORGE

  Liten fare for ny eksplosjon ved hydrogenstasjonen

 5. NORGE

  Etterforskning av eksplosjon i Sandvika kan ta måneder

 6. NORGE

  Bilprodusenter stopper hydrogenbil-salg i Norge