Norge

Iraker pågrepet i Göteborg for Krekar-attentat

<div style="width:790px;padding:5px;background-color:#999999"> <span style="font-size:13px;font-weight:normal"> <strong>SLIK SKJEDDE ANGREPET:</strong> </span></div><div style="text-align:center;width:800px;height:530px"><script type="text/javascript"> flashObject.write("http://media.aftenposten.no/mm/2010/01/25-krekar/flytskjema.swf", { width:"800px", height:"530px", version:"9.0.124", params: {wmode:"opaque", salign:"tl", allowscriptaccess:"always", allowfullscreen:"true", bgcolor:"#fff"}, flashvars: {policyFileUrl:"http://media.aftenposten.no/crossdomain.xml"}, alt:"<p>Beklager, men din nettleser har ikke den siste Flash-spilleren installert.<br />Den gode nyheten er at denne er kjapp, enkel og gratis å installere.<br /><br />Klikk på linken nedenfor, følg instruksjonene på Adobes download-side og oppdater denne siden. Installeringen er unnagjort på et par minutter.<br /><br /><a href='http://www.adobe.com/go/getflashplayer' target='_blank'>Last ned Adobe Flash Player</a></p>", id:"minid"}); </script></div><br></br>En mann er pågrepet i Göteborg, mistenkt for attentatet mot mulla Krekar 25. januar i fjor, melder TV 2.

 • Jon Dagsland Holgersen

Mannen skal ha blitt pågrepet på onsdag, og under et fengslingsmøte i Gøteborg fredag ble det bestemt at han blir varetektsfengslet i minst tre uker. Ifølge TV2 nekter irakeren (21) for å ha noe med skytingen å gjøre.

Var ettersøkt

Mannen er siktet for drapsforsøket på mulla Krekar i Heimdalsgata på Grønland i Oslo, skriver oslopolitiet i en pressemelding.

Ifølge politiet var mannen ettersøkt i «noe tid» før han ble pågrepet, og bakgrunnen for siktelsen er nye opplysninger i saken i form av tekniske spor.

TV2 melder at mannen er begjært utlevert til Norge. Det er foreløpig usikkert når dette vil skje. Det er norsk politi som har stått bak etterforskningen og overlevert materialet til svensk politi.

Kripos opplyser til Aftenposten.no at de var kjent med pågripelsen, men at saken håndteres av politiet i Oslo og svensk politi.

Skuddhullene i ruten inn til leiligheten til Krekar vitner om dramatikken. FOTO: HANS O. TORGERSEN Hans O. Torgersen - Aftenposten

Attentatforsøk i fjor

Det var natt til 25.januar i fjor flere skudd ble avfyrt

Les også

Skjøt inn i leiligheten til Krekar - prøvde å trenge seg inn

i Heimdalsgata på Tøyen.

Krekars egen svigersønn (27) ble skadet, og vitner observerte minst to personer i forbindelse med skyteepisoden.

Tidligere har det blitt spekulert i at kurdiske grupper kan stå bak angrepet. mulla Krekar.

Krekar er tidligere leder for den militante islamske gruppen Ansar al-Islam, er utvist fra Norge og er i Høyesterett betegnet som en fare for Norges sikkerhet. Likevel blir han ikke utlevert til hjemlandet Irak, fordi han der risikerer dødsstraff.

Her fraktes mullah Krekar vekk fra leiliheten etter attentatforsøket. BENJAMIN BAKKEN

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. SPORT

  Hushovd: - Umulig å vinne etappen

 2. SPORT

  Nå skal det klatres

 3. SPORT

  Cavendish takket for hjelpen

 4. NORGE

  - Ingen garantier for at han ikke blir sendt til Irak

 5. NORGE

  Grunnlaget for utleveringen til Italia falt i mars. Først fredag skal norske myndigheter ha fått beskjed om at kravet om utlevering trekkes.

 6. NORGE

  Mulla Krekar pågrepet mandag – hva skjer videre?