Robot skal hente ut biler fra brannskadet P-hus på Sola

Rundt 1.300 biler står fortsatt i det brannskadde parkeringshuset ved Stavanger lufthavn. Torsdag starter arbeidet med å hente ut biler ved hjelp av en robot.

Avinor har besluttet at en robot skal starte arbeidet med å hente ut 1.300 biler, som er igjen i det brannskadde parkeringshuset ved Stavanger Lufthavn.

Det besluttet Avinor etter en risikoanalyse onsdag, skriver Stavanger Aftenblad.

– Vi må gjennomføre noen tiltak for å sikre deler av fasaden. Planen er at roboten begynner å hente ut biler i løpet av dagen torsdag. Ingen folk får gå inn i bygget, sier lufthavndirektør Anette Sigmundstad.

Planen er å starte i byggets første etasje.

Over 1.600 biler ble berørt av brannen i parkeringshuset som brøt ut 7. januar. 300 biler er allerede hentet ut av den gamle delen av parkeringshuset. Bilen som startet brannen, en Opel Zafira 2005 diesel, er allerede hentet ut med et fjernstyrt spesialkjøretøy.

Forsikringsselskapet Tryg har overfor Aftenbladet anslått at brannen har ført til totalskadede biler for 320 millioner kroner. I tillegg kommer skadene på parkeringshuset. Brannen kan derfor komme til å koste en halv milliard kroner, og med det bli en av de største i Norge de siste tiårene.