Norge

Sofie krever oppreisning fra VG etter Bar Vulkan-saken

Et krav ble denne uken sendt til VG.

Sjefredaktør i VG, Gard Steiro, hilser på Sofie Bakkemyr under behandlingen av klagen på VGs dekning av den omstridte dansevideoen til Trond Giske i Pressens Faglige Utvalg (PFU) tidligere i år.
  • Anette Aasheim
    Anette Aasheim
    Journalist

Advokaten til Sofie Bakkemyr, Knut-Asbjørn Solevåg, bekrefter at det nå er sendt et formelt krav til VG etter Bar Vulkan-saken, skriver Dagens Næringsliv.

Solevåg sammenligner saken med Erik Schjenken-saken mot Dagbladet.

Solevåg vil ikke tallfeste kravet overfor avisen, men Solevåg bekrefter at utgiftskravene er konkretisert i brevet til VG.

– Etter samtaler mellom meg og stabssjef Øyvind Næss i VG har vi blitt enige om å gjennomføre et møte i nærmeste fremtid. Jeg kan bekrefte at en redegjørelse, med krav på dekning av kostnader og et krav med oppreisning er sendt til VG, sier han til Dagens Næringsliv.

Startet i februar

Saken startet i februar i år, da VG publiserte en sak om at det var sendt et varsel til Arbeiderpartiet om at Trond Giske danset tett med en kvinne i 20-årene på Bar Vulkan i Oslo.

I VG ble kvinnen sitert på at «så ble det litt mye».

Noen uker senere publiserte TV 2 et intervju med Sofie der hun fortalte at hun ikke ønsket å medvirke i VGs artikkel om videoen, og at hun hadde gitt både VGs journalist og VGs redaktør beskjed om dette.

Sammenlignes med Schjenken-saken

Advokat Solevåg viser nå til Erik Schjenken-saken. I dommen i denne saken kommer det frem at ambulansesjåfør Schjenken opplevde seg maktesløs fordi han ikke kunne ta til motmæle mot avisens dekning over lang tid.

På spørsmål om hvorfor Sofie ønsker oppreisning svarer han at saken har vært en stor påkjenning for henne, ifølge Dagens Næringsliv.

  • Les også: Slik utviklet dansevideo-bråket seg: Fra Bar Vulkan til Sofies (27) oppgjør med VG

Gard Steiro, sjefredaktør og administrerende direktør i VG, ønsker ikke å kommentere oppreisningskravet overfor Dagens Næringsliv.

– Hvis vi har en dialog med advokat Solevåg, så har vi den direkte med ham, sier Steiro.

Les mer om

  1. VG