Norge

Stoltenberg: – Dette handler ikke om meg

I en ny undersøkelse roser 94 prosent av befolkningen Jens Stoltenbergs håndtering av situasjonen etter terroraksjonen. – Dette må aldri handle om meg, er statsministerens kommentar.

I en undersøkelse InFact har utført på oppdrag fra VG, svarer 94 prosent at statsministeren har håndtert situasjonen svært godt eller godt. På spørsmål om å kommentere undersøkelsen svarer Stoltenberg følgende:

– Dette handler ikke om meg. Dette må aldri handle om meg. Dette handler om dem som er rammet av katastrofen, om ofrene og om de etterlatte, sier Stoltenberg til NTB.

Statsministeren har hele tiden fremholdt at terrorangrepet skal møtes med mer åpenhet og demokrati. Hele 82 prosent av befolkningen er positive til en slik tilnærming. Dette kommer også til uttrykk i tilstrømningen til de politiske ungdomspartiene. Alle ungdomspartiene har meldt om stor pågang de siste tre dagene.

– Dette er et uttrykk for at ungdommen svarer på volden med mer aktivitet og ikke mindre – og det er et godt svar, sier statsministeren.

Relevante artikler

 1. ØKONOMI
  Publisert:

  Flere ungdomspartier vil avvikle BSU-ordningen

 2. NORGE
  Publisert:

  Undersøkelse: Solid tillit til at forskerne forteller oss det de vet om koronaviruset

 3. NORGE
  Publisert:

  Høyre om NATO-sjefens budsjettutspill: - Han kaster stein i glasshus

 4. POLITIKK
  Publisert:

  Også Hareide kaller abortdemonstrasjonen foran Stortinget for usaklig

 5. NORGE
  Publisert:

  Undersøkelse: 11 prosent tror de har hatt korona

 6. NORGE
  Publisert:

  Statsministeren beklager ordvalget