Lagmannsretten har mottatt partenes ankeskriv i Jensen-saken

En eventuell løslatelse av narko- og korrupsjonsdømte Eirik Jensen (62) skjer tidligst tirsdag. Begge partene har nå levert sine støtteskriv til lagmannsretten.

Eirik Jensen under fengslingsmøtet i Oslo tinghus lørdag.

Domstolen har mottatt Spesialenhetens anke over løslatelsen, og mottok partenes støtteskriv mandag ettermiddag, opplyste Borgarting lagmannsrett til NTB ved 14.40-tiden mandag.

Det er uklart når det kommer en kjennelse, men dette skjer tidligst tirsdag.

Jensen ble fredag dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av nesten 14 tonn hasj. Han anket dommen på stedet.

Spesialenheten mener den tidligere polititoppen må varetektsfengsles for ikke å støte folks rettsfølelse, men fikk i Oslo tingrett ikke medhold i sin begjæring om fire ukers varetekt.

– Enheten mener det er konkrete omstendigheter som tilsier at han varetektsfengsles. Han har bistått en omfattende narkovirksomhet der han har hatt en sentral rolle. Samtidig skulle han som politimann beskytte samfunnet mot narkokriminalitet. Det finnes ikke tilsvarende saker i norsk rettsvesen, sa fungerende leder Liv Øyen for Spesialenheten i forbindelse med fengslingsmøtet i Oslo tingrett lørdag.

Jensen må trolig bli sittende i varetekt til fengslingsspørsmålet er endelig rettslig avgjort.