Familien til Sigrid vurderer å utlove dusør

Familien til savnede Sigrid Schjetne (16) vurderer å utlove dusør på en halv million, selv om politiet har frarådet dette.

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har snart vært savnet i en uke. Politiet har satt ned 11 ulike grupper som etterforsker forsvinningen.

Familien til den savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne fikk tidlig i etterforskningen tilbud om en dusør på en halv million kroner av en anonym donor.

Politiet har frarådet familien å takke ja til tilbudet, da de tidligere har hatt erfaringer med at dusører kan føre til tips som sender politiet på villspor.

Les også

En uke siden Sigrid forsvant: Dette er politiets spor i saken

Nå vurderer familien å takke ja til tilbudet, da de ikke lenger kan se hvordan det vil skade etterforskningen, skriver TV2. — Det er et fortløpende tema. Politiet har så langt ikke anbefalt det, sier Harald Stabell, familiens bistandsadvokat, til Aftenposten.no.

Ifølge Stabell har ikke familien vurdert å hyre inn en egen privatetterforsker.

Vil finne bortføringsstedet

Sigrid forsvant like etter midnatt 5. august, og det er fremdeles uklart hva som har hendt.

Politiet vet ikke hvilken rute hun tok, om hun tok T-banen eller om det var Sigrid selv som sendte SMS til en venninne klokken 00.15, som er det siste noen har hørt fra henne.

Nå håper familien til Sigrid at politiet finner stedet der hun ble bortført.

- Familien er veldig opptatt av å få kartlagt bortføringsstedet og håper at politiet raskest mulig kan finne ut av det, sier Stabell.

De tror det vil frigjøre mye ressurser.

— Dermed kan man konsentrere seg om vitneobservasjoner og tekniske spor der hun må være bortført. Det vil kunne spare ressurser på etterforskningen, som nå gjøres på steder der bortføringen ikke har funnet sted, sier han.

Henter inn vitne-ekspert

Politiet har bedt avhørsekspert Asbjørn Rachlew fra Kripos om hjelp. Rachlew deltok under avhørene av Anders Behring Breivik.

— Når Oslo politidistrikt etterforsker en slik sak, ble jeg bedt om å bidra siden jeg hadde mulighet. Jeg hjelper til med avhørsbiten, men det ligger ingen dramatikk i det, sier Rachlew til VG.Ifølge VG bidro Rachlew med kompetanse på vitnepsykologi under avhørene av Behring Breivik. Han kan blant annet hjelpe til med å vurdere troverdigheten til vitner og hvilke vitner som kan bidra med hva.

Mange tips

På en pressekonferanse tirsdag sa politioverbetjent Grete Lien Metlid at politiet ikke har noen nye funn i saken, men at det fortsatt var mye å gjøre i etterforskningen.

I går hadde det kommet inn 1.700 tips, og politiet jobber med å gå gjennom og analysere den store mengden informasjon de sitter på.

Samtidig leter politimannskaper og frivillige etter Sigrid i nærområdet. Metlid sa at politiet ikke vil trappe ned søket med det første.

— Det er ingenting som tilsier at vi skal trappe ned. Vi må fortsette så lenge hun er borte, i alle fall så lenge vi har mange tips og opplysninger som gjenstår å undersøke. Selv om det skulle ta flere måneder, sa Metlid til Aftenposten.no tirsdag denne uken.

Etterlyste ny bil

Politiet har etterlyst to biler som har blitt observert i området rundt tidspunktet man antar at Sigrid forsvant, og har nå kontakt med det de tror er førerne av disse bilene.

Samtidig gikk de ut med en ny etterlysning av en burgunder-, vin— eller mørkerød bil som har blitt observert i det aktuelle tidsrommet.Bilen ble observert i Låveveien kl 00-00.30 natt til søndag, da Sigrid forsvant.