- Kjæresten forsøkte å holde ham våken

Flere naboer ble vitne til at drapsofferet kollapset av sine skader. Ved siden av ham satt kjæresten, som forgjeves forsøkte å holde ham våken.

En mann ble drept i en bolig på Brattholmen i et knivslagsmål. Den mistenkte gjerningsmannen ligger på Haukeland sykehus.

Etter knivslagsmålet klarte den nå avdøde mannen å ta seg ut av kjellerleiligheten, skriverbt.no. Der segnet han om av skadene.

Flere naboer forteller om et voldsomt bråk fra en bil, som uten eksospotte kjørte til og fra eiendommen på Brattholmen på Sotra i natt.

— Jeg åpnet vinduet for å be dem om å roe seg, da jeg så en mann vakle nedover den glatte bakken utenfor her. Plutselig deiset han i bakken, så jeg løp ut for å se om jeg kunne hjelpe, forteller en nabo til bt.no.

Begge fra Brattholmen

Da naboen kom ut, så hun de omfattende knivskadene i mannens mageregion.

— Alt jeg kunne gjøre var å legge et teppe over mannen for at han ikke skulle fryse. Ved siden av satt kjæresten, som forsøkte å snakke med han så han skulle holde seg våken, forteller naboen.

Offeret er kjent av politiet fra tidligere forhold av mindre alvorlig karakter.

— Jeg så såvidt gjerningsmannen. Han virket relativt rolig, forteller naboen til bt.no.

Siktet på Haukeland

Den antatte gjerningsmannen ligger selv skadet på Haukeland Universitetssykehus.

— Han blir passet på av politistyrker på Haukeland. Mannen er ikke alvorlig skadet, etter det vi kjenner til, sier operasjonsleder Inger Myrtvedt i Hordaland politidistrikt.

30-åringen ble i ettermiddag formelt siktet for knivdrapet.

— Siktelsen går på fortsettelig drap. Mannen opereres for lettere knivskader i armen, og er ennå ikke avhørt, sier politiadvokat Ørjan Ogne.

Fest i kjellerleiligheten

Ogne sier politiet har funnet og beslaglagt flere kniver. De mener at minst én av dem ble brukt i basketaket mellom avdøde og den siktede 30-åringen.

Politiet har avhørt flere vitner til knivslagsmålet.

— Det har vært flere personer til stede i leiligheten på en sammenkomst. Det var også i denne leiligheten den siktede ble pågrepet i, sier politiadvokat Ogne.

Bilen som drapsofferet kjørte, ble i 12-tiden tauet vekk av politiet for sikring av eventuelle spor og beviser.

Den siktede 30-åringen er ikke tidligere domfelt. Mannens forsvarer, Helge Wesenberg, sier han tidligst vil kunne få snakket med sin klient ut på kvelden.

Siktede skal etterplanen avhøres av politiet i tirsdag formiddag, skriver politiet i en pressemelding mandag kveld.