Sissel og Olav = sant:– Jaaa!

Etter 35 års ventetid, er de endelig herr og fru Thon.

Nå er de gift, Sissel Berdal Haga Thon og Olav Thon.

«Isn’t She Lovely» og «He’s a jolly good fellow» spilte Kampen Janitasjar. Dermed var tonen satt for bryllupet mellom hotell- og eiendomsmilliardær Olav Thon (95) og hans samboer gjennom mange år, Sissel Berdal Haga Thon.

Klokken 11.30 i formiddag sa de to ja til hverandre på Hotel Bristol i Oslo, og ble offisielt herr og fru Thon. Hovedstadens ordfører Marianne Borgen viet de to under en kort, men høytidelig, følelsladet og humoristisk seremoni.

– Det å love hverandre kjærlighet resten av livet er det vanskeligste løftet man kan gi hverandre som menneske. Det er dette dere lover hverandre her i dag, sa Borgen.

Så fortsatte hun med det alle ventet på:

– Jeg spør deg først, Sissel Berdal Haga: «Vil du ha Olav Thon, som står til din side til din ektefelle?».

– Ja, svarte hun.

Også spør jeg deg, Olav Thon: «Vil du ha Sissel Berdal Haga, som står til din side til din ektefelle?».

– Jaaa, svarte han til humring fra gjestene.

Les også

Les også portrettintervju med bruden Sissel Berdal Haga: – Det er uvirkelig at vi skal gifte oss.

Mange var til stede under vielsen av Sissel Berdal Haga Thon og Olav Thon på Hotel bristol. Her har de akkurat gitt hverandre sitt ja.

Dermed erklærte hun de to for rette ektefolk å regne, og avsluttet med å gratulere dem med dagen. Paret signerte deretter vielsesattesten før de snakket med et fulltallig pressekorps. Tidligere fotballspiller Jan-Åge Fjørtoft var presseansvarlig for dagen – samt bryllupets toastmaster.

På spørsmål om hva ekteskapet betyr for dem, svarte Olav Thon:

– Det er en stadfestelse av en lang kjærlighetshistorie.

De to fortalte at bryllupsreisen vil gå til Nord-Norge senere i sommer.

– Det er viktig å vise respekt for hverandre og de konfliktene man har skal ikke vare mer enn to timer, sa Olav Thon

Bruden fulgte opp med å understreke at det å ha det moro sammen er viktig for at et forhold skal være godt.

– Å ha det moro sammen og vise hverandre respekt og omsorg er viktig for et forhold, sier Sissel Berdal Haga Thon og Olav Thon. I bakgrunnen Erling Kagge, brudgommens forlover.

Nonstop-inspirert

243 gjester var invitert, og dresskoden var bunad og mørk dress. Brudeparet selv var nonstop-inspirert: Bruden hadde valgt gjenbruk og bar en gul kjole, sydd av Ole Harder Finseth. Til den hadde hun en knall oransje hatt, og brudebuketten matchet i samme farge. Brudgommen kom i dress med grønn sløyfe og magebelte, kronet med sin oransje lue.

Blant dem som kom for å hylle 173 års livsvisdom og glede, var forloverne. Gunnel Berdal Wullstein, brudens søster, og Erling Kagge, forlegger og eventyrer. Bergens tidligere ordfører Trude Drevland og Rema-sjef Odd Reitan var blant mange kjente ansikter i bryllupet, som skal gjøres unna i ekspressfart: Tre timer varer festlighetene. Mens Sissel Berdal Haga Thon har tre barn fra et tidligere ekteskap og er bestemor til tre, fikk aldri Olav Thon egne barn.

Men bonusbarna- og barnebarna var selvfølgelig til stede under bryllupsfeiringen.

Kampen Janitsjar var på plass og satte tonen for bryllupsfesten for Olav Thon og Sissel Berdal Haga Thon.

Traff hverandre i skisporet

Sissel Berdal Haga og Olav Thon traff hverandre i skisporet på Finse. I et intervju med Aftenposten forteller den nyslåtte fru Thon at hun ikke husker eksakt dato og år. Men det var på begynnelsen av 80-tallet, og i de siste 35 årene har de holdt sammen til tross for at Olav Thon var gift. Hans kone Inger Johanne Thon ble tidlig syk av Alzheimer, og døde i april i fjor. I mange intervjuer har milliardæren fortalt at han mistet Inger Johanne tidlig, men likevel ikke ønsket å skille seg.

Sissel Berdal Haga Thon sa i et intervju til Aftenposten for en uke siden at det på mange måter har vært vanskelig å være «den andre kvinnen.» Men at hun aksepterte situasjonen og egentlig ikke ventet noe frieri før det skjedde tidlig i mai i år.

– Nei, jeg kjenner Olav godt nok, han er ikke en du kan mase på! Men vi har begge ønsket å formalisere forholdet når det en dag passet, så vi er begge lykkelige for det som nå skjer.

Forloverne hadde også et budskap til brudeparet:

– Fortsett å være like mye i sengen som dere pleier, gå turer og ha det gøy sammen, sa Erling Kagge.

Gunnel Berdal Wullstein oppfordret de to til å fortsette med det de har gjort de siste 35 årene: Ha det moro, vise respekt og omsorg for hverandre