Norge

Super Puma-helikoptrene må undersøkes igjen

Dette er helikopteret som styrtet ved Turøy utenfor Bergen i april i fjor. Bildet er fra 2011.

Helikopterprodusenten Airbus har gjort nye funn i Turøy-helikopteret som fører til at det kommer nye krav til dem som flyr de omstridte Super Puma-helikoptrene.

  • NTB

Alle som fortsatt flyr de nyeste Super Puma-helikoptrene, må snarest vaske hovedgirboksens oljekjøler og lete etter metallpartikler. Det er kravet i et nytt luftdyktighetspåbud som europeiske luftfartsmyndigheter (Easa) sendte ut lørdag, skriver Teknisk Ukeblad.

Helikopterprodusenten Airbus Helicopters har funnet et slikt partikkel i oljekjøleren som var montert på helikopteret som havarerte ved Turøy i april i fjor, skriver nettstedet.

  • Den tragiske dødsulykken på Turøy virvler dyster historikk opp i luften: Les om krisemøter, bekymringsmeldinger, hemmelighold og granskinger

Fortsatt på bakken i Norge

Nå får alle operatører beskjed om å se etter fragmenter av stållegeringen 16NCD13 og eventuelt sette maskinene på bakken dersom de finner noe.

I Norge og Storbritannia har Super Puma (EC225LP og AS332L2) fortsatt flygeforbud etter ulykken som krevde 13 menneskeliv.

Et Super Puma-helikopter mistet hovedrotoren og styrtet på en holme sør for Turøy utenfor Bergen 29. april i fjor.

Helikopteret var på vei fra Gullfaks-feltet i Nordsjøen til Flesland da ulykken skjedde.

Rotorbladet fra det styrtede helikopteret på Turøy.

Fra før er det avdekket at ulykken var resultat av et utmattingsbrudd i ett av planetgirene i helikopterets hovedgirboks.

Bruddet i girkassen er én av tre teorier kommisjonen tidligere har gått ut med.

Havarikommisjonen har ennå ikke avsluttet arbeidet med å kartlegge og forstå hvorfor utmattingssprekken oppsto og fikk utvikle seg.

Les mer om

  1. Helikopterulykken ved Turøy
  2. Havarikommisjonen
  3. CHC Helikopter Service
  4. Airbus
  5. Flyulykker