Norge

Human-Etisk Forbund ber Solberg droppe besøk til JesusKvinner

Lørdag skal statsminister Erna Solberg tale til organisasjonen JesusKvinner. – Bevisstløst og bekymringsfullt, sier Levi Fragell.

Human-Etisk Forbund reagerer på at statsminister Erna Solberg taler under konferansen til organisasjonen JesusKvinner lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
  • NTB

Levi Fragell, tidligere generalsekretær i Human-Etisk Forbund, kritiserer statsminister Erna Solberg for å delta på JesusKvinners konferanse JK Nordisk 2017 i Oslo lørdag.

– Det er veldig bekymringsfullt at statsledere i Norge nå er fullstendig bevisstløse når det gjelder hva de støtter, sier Fragell til Dagen.

På talerlisten står også Betty og Daniela Freidzon fra Kings of Kings Church i Buenos Aires, Argentina. Menigheten som teller 30.000 medlemmer, har bånd til den kontroversielle pinsepredikanten Benny Hinn.

– Dette er helt uakseptabelt, sier Levi Fragell, og viser til møtene hvor Hinn gjennom håndspåleggelse har fått barn til å «falle over ende».

– Man kan sidestille dette med overgrep og seksuelt misbruk av barn. Dette setter spor for livet, sier han.

– Gir legitimitet

Fragell frykter at statsministerens deltakelse vil gi legitimitet til bevegelsen.

– Dette er en kristendomsform som alle fornuftige mennesker vil mene at er et feilspor. Vi kan ikke la statsledelsen støtte dette, sier han til Dagen, og legger til at lignende virksomhet også har tatt av i Norge.

Statssekretær Sigbjørn Aanes skriver i en epost til Dagen at «statsministeren møter svært mange forskjellige miljøer og organisasjoner. Også blant dem hun ikke deler alle synspunkter med".

Pressekontakt for JesusKvinner, Linda Helén Haukland, ønsker ikke å kommentere påstandene til Levi Fragell.

Statsministeren er ikke den eneste politikeren som fisker etter kristenstemmene i starten av valgåret. En rekke toppolitikere, med Sylvi Listhaug (Frp) i spissen, talte for et par uker siden under den kristenkonservative konferansen Oslo Symposium, som arrangeres hvert valgår.

Julegudstjenester

JesusKvinner ble startet i 2003 av Anne Christiansen, som også er medpastor i JesusChurch. Organisasjonen skriver på sin nettside at deres visjon er å mobilisere "jenter i alle aldre til byggingen av Guds rike i hjem og familie, samfunnsliv og menighetsliv".

Christiansen skriver på nettsiden at organisasjonen gleder seg til statsministerens besøk.

– De klare signalene hun kom med før jul, i forbindelse med skolegudstjenestene, gir retning og tydelighet i arbeidet med å bygge et samfunn som både er inkluderende og som har en solid verdiforankring. Vi ser fram til å høre hva hun ønsker å dele med oss i sitt innlegg i Oslo Kongressenter den 18. mars.

Solberg beklager under Stortingets spørretime før jul at enkelte skoler valgte bort julegudstjeneste, og hun uttalte at hun mener at skolegudstjenester er en naturlig del av den norske skolehverdagen.

Les også

  1. 15 vedtak du bør få med deg fra Høyres landsmøte

  2. Høyre-ledelsen overrasket stort. Gikk inn for dyrt kollektiv-skattekutt

  3. Destruktive krefter i Kristen-Norge samles på Oslo symposium. Hvor er kritikken fra venstresiden? | Andreas C. Halse

Les mer om

  1. Erna Solberg
  2. Sylvi Listhaug
  3. Buenos Aires
  4. Argentina