Norge

Verdens største spillutvikler blir større

Electronic Arts kjøper Settlers-utvikleren Phenomic - og satser på nyskapning.

Spillgiganten Electronic Arts overtar Phenomic Game Development, utvikleren av spillsuksesser som The Settlers og SpellForce.

EA Phenomic blir dermed EAs nyeste studio i Europa, og vil konsentrere seg om å utvikle Real Time Strategy-spill (RTS-spill, eller sanntids strategi-spill om du vil) for PC, konsoll og online.

— Stort skritt fremover

— Dette er et stort skritt fremover for oss. Dette vil hjelpe oss til å realisere våre planer for fremtiden, sier Phenomics toppsjef Boris Kunkel i en pressemelding.

Han og resten av ledergruppen vil fortsette i sine stillinger, og begynne å jobbe på det første produktet i samarbeid med EA, et prosjekt de foreløpig ikke vil si noe om.

— Vi ser frem til å jobbe med EA på dette prosjektet, som vi vil si mer om på et senere tidspunkt, sier han.

Satser på nyskapning

— Titlene som dette studioet har lagd tidligere er veldig gode, og jeg har kost meg mye med The Settlers gjennom mange år. Rent personlig synes jeg det er utrolig hyggelig å få jobbe med dem, sier Aimar Niedzwiedski, markedssjef i den norske avdelingen av EA til Forbruker.no.

— Fremtiden vil vise hva som kan komme ut av nye konsepter, men jeg kan si så mye som at EA har en uttalt strategi om å satse på nyskapning, ikke bare på oppfølgere og lisensprodukter, og Phenomic passer perfekt inn i denne strategien, forklarer han.

Skaff deg oversikt i spilljungelen her!

Les våre spillanmeldelser her. Med aldersmerking.

Les også

  1. Nedtur for spillbransjen

  2. Spill blir billigere

Aimar Niedzwiedski, markedssjef i den norske avdelingen av EA, mener oppkjøpet passer godt inn i EAs strategi om å satse på nyskapning.