Nye Telia-problemer etter graveuhell

Fem fiberkabler ble kuttet i forbindelse med gravearbeider på E6 mellom Moss og Halden natt til torsdag, melder NRK.

Telia har problemer på Østlandet etter et graveuhell.

Problemene har rammet tusenvis av innbyggere i Sarpsborg, Halden, Moss, Råde, Vestby, Våler og Indre Østfold.

– Siden vi fikk melding om fiberbruddet, har vi hatt fullt fokus på feilretting. Men det er et alvorlig og komplisert brudd, tett opp mot E6 med mye trafikk, hvor det også har vært nødvendig med omkjøring av trafikken, sier informasjonssjef Daniel Barhom i Telia til NRK.

– Det er et komplisert og alvorlig fiberbrudd flere meter ned i bakken, og konkret jobber man nå, etter krevende graving og utpumping av vann, med å forberede spleising av de ødelagte fiberkablene, sier Barhom til Aftenposten.

Skadene rammer flere tjenester. Flere av Sarpsborg kommunes tjenester er nede på grunn av nettproblemene.

Telia opplyser at estimert rettingstid er fredag kveld. De anslo først fredag formiddag.

– Vi beklager så mye overfor kundene som er berørt, og vi jobber på spreng med å få tilbake fastnettjenestene så raskt som mulig, sier Barhom til NRK.

Det var tidligere denne uken også store nettverksproblemer. Det er ingen sammenhenge mellom disse to hendelsene, opplyser Telia.

– Dessverre skjer det altfor ofte at vei- eller annet gravearbeid ender med at man ødelegger viktig og i utgangspunktet godt beskyttet digital infrastruktur, og som igjen gjør at våre kunder mister tilgang til våre tjenester, sier Barhom.