Norge

Dette er hennes første låt verdt å merke seg på ti år

Missy Elliott er en veteran, men på ingen måte ute av dansen. Hennes nyeste låt er en av ukens høydepunkter.

WTF (Where They From)» er Missy Elliotts første utgivelse verdt å merke seg siden The Cookbook i 2005.

  • Malin Kulseth
    Malin Kulseth

PNL: «Le Monde Ou Rien»

De franske brødrene i rapgruppen PNL nekter å signere med noe plateselskap og gir ikke intervjuer, men er allikevel en av de største franske musikksensasjonene i år. De har lagt ut flere musikkvideoer spilt inn forskjellige steder i verden, og spilte sin første konsert i Paris i oktober. «Le Monde Ou Rien» er i likhet med resten av musikken på debuten Le Monde Chico , overfylt med ektefølt tristesse og sinne, men uttrykket er ikke så aggressivt som mye annen fransk rap.

Kenneth Engebretsen: «Kenneth Engebretsen»

I disse tider er det viktig ikke å glemme Groruddalen. I den ellers ganske konforme og hvite norske musikkbransjen er 34 år gamle Kenneth Engebretsen et friskt pust, med sine skildringer av livet i Groruddalen. Forrige uke ble hans første offisielle singel, «Kenneth Engebretsen», utgitt. Låten er en god introduksjon til Kenneth Engebretsen, i tilfelle det er noen tvil om hvem vi snakker om, som alltid rapper stakkato på en måte som ligger et sted midt mellom snakking og roping.

Her er ukens hovedanmeldelse:

Les også

Langt i fra sytete følelsesporno

One Direction: «Hey Angel»

Det store popkappløpet mellom Justin Biebers Purpose og One Directions Made In The A.M. er i gang. Sistnevnte overrasker med åpningslåten «Hey Angel», som umiddelbart vekker uventede assosiasjoner til Stone Roses og Robbie Williams.

Slik låter resten av albumet:

Les også

Dette er en plate kun for fansen

KingSkurkOne: «Sjalu»

KingSkurkOneer den nye undergrunnshelten fra Oslo, en melodisk rapper med uanstrengt flow. Man kan nesten høre smilet om munnen hans mens han rapper om diamanter, kantareller og favorittfargene sine på «Sjalu».

Missy Elliott: «WTF (Where They From)»

Pharrell lokket Missy Elliott ut av sitt lune hi, etter at hun gjestet Superbowl-opptredenen til Katy Perry i fjor. Foruten de to låtene hun ga ut med Timbaland i 2012, som vi aldri skal snakke om igjen, er «WTF (Where They From)» hennes første utgivelse siden The Cookbook i 2005.

Arca: «Vanity»

En kjapp titt på Instagram-profilen til venezeluanske produsenten Arca forklarer ikke alt, men noe av det litt sadomasochistiske og harde lydlandskapet han opererer i. Han har jobbet med artister som FKA Twigs og Björk og Kanye West. I november 2014 ga han ut debutalbumet Xen . «Vanity» er første singel fra oppfølgeren Mutant som utgis denne uken.

Trenger du noen TV-tips:

Les også

Coen-brødrenes kalde univers er like underholdende som alltid.

Pieces Of Juno: «Silver & Gold»

Kine Sandbæk Jensen, kjent som Pieces Of Juno, er hjernen bak selskapet KOSO, som utelukkende består av kvinner, og er en foregangskvinne for unge, kvinnelige produsenter. Hun har blant annet remikset artisten Banks, og singelen «Same To Me» var med i HBO-serien Power . Dessverre er hennes siste singel «Silver & Gold» litt vanskelig å få tak på og hverken produksjonen eller teksten fenger umiddelbart.

Styr unna denne aktuelle TV-serien:

Les også

«Det eneste som oppnås er at man synes synd på skuespillerne som heltemodig prøver å gjøre en innsats»

Ine Hoem: «This December»

Ja, dagene blir stadig mørkere, dere. Det er desember, og livet begynner å bli dønn kjedelig. I «This December»synger Ine Hoem om at det blir stadig kaldere og mørkere, og at hun skal ha en fest, og noe om en kattunge. Festen høres i likhet med låten dørgende kjedelig ut, og jeg tror kanskje jeg skal noe annet den dagen.

Se Aftenposten Kultur baksnakke kulturlivet i nytt program:

Trenger du TV-tips? Her er ti serier du bør få med deg i høst:

Les også

  1. Lars Vaular avslutter årets triologi med stil

  2. Total skivebom fra Ellie Goulding

  3. Gjenhør med en visens mester

Les mer om

  1. Spotify
  2. Malin Kulseth
  3. Musikkanmeldelse