- Regjeringen bryter studiestøtteløftet

Før valget lovte Jens Stoltenberg, Kristin Halvorsen og Liv Signe Navarsete studentene en ekstra måned med studiesøtte.
  • Den rød-grønne regjeringen har forhandlet bort ett av sine viktigste studentløfter, mener studentledere. Regjeringen vil ikke gi studentene 6 800 kroner mer å leve for i året.

Les også:


Før Stortingsvalget stilte

Les også

Bedre studentøkonomi uansett regjering

.

Samtlige partier oppga at de ville utvide studiestøtten til studenter fra 10 til 11 måneder i neste stortingsperiode.

Men i Soria Moria2 erklæringen til regjeringen, kan det se ut som at Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet har glemt løftet de ga.

Se kunnskapsministeren Bård Vegar Solhjell personlig garantere at studentene 11 måneders studiestøtte.

Krever svar

— Den rødgrønne regjeringen har sviktet alle landets studenter, og vi har ikke tenkt å la det forbigås i stillhet, sier Anne Karine Nymoen og Ina Tandberg, ledere av Norsk Studentunion og Studentenes Landsforbund i en pressemelding.

De krever nå svar fra regjeringen, og viser til at de tre partiene på landsmøtene sine vedtok 11 måneders studiestøtte i partiprogrammene for den neste regjeringsperioden.

— Vi krever at Jens, Kristin og Liv Signe forklarer oss hvorfor de har forhandlet bort ett av sine viktigste studentløfter. Vi gir ikke opp denne kampen, sier studentlederne.

Se hva partiene sa før valget

«Regjeringen løper fra løftene om å utvide studiefinansieringen, i et tempo som må kvalifisere til ny norsk rekord i løftebrudd.»
Les journalist Johnny Gimmestads
Les også

Løp i skammekroken!

.