Norge

Spotify på Symbian-mobiler

Den svenske musikktjenesten lanseres for alle Symbian-mobiler.

Nå kan også de fleste Nokia-eiere få Spotify på mobilen.
  • Geir Amundsen
    Geir Amundsen

Spotify, den populære reklame— eller abonnementsbaserte tjenesten med streaming av musikk over Interenett, har så langt bare vært tilgjengelig på Apples iPhone og på Android-baserte mobiler.

Nå er det også fritt frem for de fleste mobiltelefoner basert på operativsystemet Symbian. Verdens mest brukte, som i første rekke Nokia har sverget til.

Men også Sony Ericsson og Samsung har modeller med dette operativsystemet. Eksempelvis Samsungs og Sony Ericssons .

25 modeller

hjemmesiden til Spotify finner du listen over de foreløpig 25 Symbian-telefonene som er Spotify-klare.

Skal det bli noe musikk i Symbian-telefonen, må du ifølge installasjonsbeskrivelsen til Spotify, abonnere på Spotify Premium til 99 kroner måneden. Men da slipper du til gjengjeld unna irriterende reklameavbrudd.

Advarer mot høye kostnader

Spotify advarer fornuftig nok mot at mobilregningen fort kan bli høy, om man ikke har et mobilabonement med fri datanedlasting. Og ja, du kan selvsagt også koble deg til Spotify via WiFi.

Man har også muligheten til å velge å laste ned musikken til mobilen og bruke den off-line. Spotify-musikken du har valgt å legge på mobilen, kan ikke kopieres videre eller brukes på annene måte, og den er selvfølgelig bare tilgjengelig så lenge du har betalt den månedlige avgiften.

Les også:

Les også

  1. EU stanser snusk med ringetoner

  2. Spotify på iPhone

  3. Spotify på TV