Etter snart 21 år i fengsel får Viggo Kristiansen en sjanse til å bli renvasket fra drapene som ble begått ved denne badeplassen i Baneheia.
– Jeg tror ikke tiden leger alle sår. Noen sår blir der hele livet for mange mennesker, sier presten.
– Hvis Riksadvokaten sier at dette er vi ferdig med, så vil det lage enda mer uro, mener ordføreren.
– Uansett hva som skjer, så vil Viggo fortsatt være skyldig for mange. Men de er vanvittig mange færre enn de var for bare fire uker siden, sier Viggo Kristiansens bror.

Byen som aldri får bli ferdig

Fire familier. En hel by. Over to tiår. Syv forsøk på gjenopptagelse. Sår som ikke gror. Baneheia-saken preger Kristiansand. Igjen.

Stillfarne, nesten lavmælte Jan Oddvar Skisland (62) skal være alles ordfører. Ordføreren til de berørte, de pårørende, de som tror, de som tviler, de som ikke vil mene noe som helst, men dette er vanskelig. Kristiansand er ikke så stor, og det er så mange som kjente, kjente noen som kjente eller kjente seg igjen i de døde eller foreldrene deres, og slik kom dobbeltdrapet i Baneheia 19. mai 2000 så nært.

Snart 21 år etter er det fortsatt nært. Selv var han prest for Heimevernet da drapene skjedde. Det var Heimevernet som fant jentene. Han hadde også en datter som gikk på samme barneskole som Lena Sløgedal Paulsen, en av de drepte. Datteren er voksen nå, slik de som ble drept skulle ha vært voksne, og da Gjenopptakelseskommisjonens konklusjon kom onsdag denne uken, ringte hun umiddelbart til faren og ville prate om saken.

Les hele saken med abonnement