– Erkjenner å ha drept savnet Sørum-mann

En mann i 30-årene har i politiavhør erkjent å ha drept en savnet mann fra Sørum, opplyser mannens forsvarer til Romerikes Blad.

Har du tips om denne saken? Send en e-post til 2286@aftenposten.no; eller ring Aftenposten.no på 02286. Du kan også sende SMS/MMS til 2286.

Mannen, som er i slutten av 40-årene, ble meldt savnet av sin familie tidligere denne uken, etter at han forsvant natt til søndag.

Selvforsvar

Et samboerpar ble tidligere torsdag pågrepet, og den ene av disse tilsto i avhør å ha drept mannen.

— Han erkjenner å være involvert i en episode som endte med at den savnede mannen ble drept, sier forsvarer Sigmund Øien til Aftenposten.no. Han sier hans klient handlet i nødverge, og at han ikke erkjenner straffeskyld.

- Han vil samarbeide med politiet og gi en fullstendig forklaring. Han er nå med og påviser stedet hvor avdøde befinner seg, sier Øien .

Han sier den nå avdøde skal befinne seg i Sverige. Han skal sist ha blitt sett ved boligen til samboerparet mellom Aurskog og Ulviksjøen lørdag.

— Hva har din klient forklart om forløpet til drapet?

— Det har han ikke sagt noe om, og vil heller ikke si det før jeg har snakket med ham, sier Øien.

Samboerens eks

— Hva slags forhold hadde din klient til avdøde?

Det kan jeg ikke si noe særlig om, men han kjente vedkommende. Hans samboer og avdøde har vært gift, sier Øien.

Mannens bil ble onsdag funnet ved en bussstasjon i gamle Aurskog, og politiet lette torsdag formiddag etter den savnede mannen rundt en eiendom i Aurskog Høland.

Politiinspektør Bjørn Arne Tronier ved Romerike politidistrikt sier til Dagbladet at samboerparet tidligere har vært siktet for legemsbeskadigelse mot den samme mannen.

Politiet holder pressekonferanse om saken klokken 17.00. Aftenposten.no følger pressekonferansen.