Regn med regn i sør

Vått og mye grått i sør, sol og lettere vær i nord.

Veksling mellom regnbyger, opphold og noe sol er været vi har i vente mange steder i landet denne helgen.

Sjekk værmeldingen der du bor her.

Det er fasiten for helgeværet, ifølge værmeldingene fra Meteorologisk Institutt.

Bygeværet kommer inn over Sør-Norge lørdag.

— Da får Østlandet en god del regnbyger, spesielt i de østlige områdene. Det ser ut som sørlendingene får det beste været i Sør-Norge. Det blir nok enkelte regnbyger her også, men her kan det i tillegg bli en del sol lørdag. Dessuten vil det blåse en frisk bris på kysten av Vest-Agder, sier metorolog Mette Skjerdal.

Perioder med sol

For hele den sørlige landsdelen meldes det endrede eller litt lavere temperaturer.

— I Oslo vil vi ligge mellom 12 og 14 grader, mens på Sørlandet kan det komme opp i mot 18 grader lørdag, sier Skjerdal.

Også folk på Vestlandet og i Trøndelag må belage seg på regnbyger lørdag, mens de som bor i Nord-Norge har bedre utsikter:

— Her ser det ut til at de får ganske mye fint vær, kan hande med enkelte byger i de indre strøkene. Ellers blir det opphold og perioder med sol, sier meteorologen.

— Vestlandet får litt lavere temperaturer, rundt13-15 grader lørdag. I nord blir det stort sett uendrede temperaturer.

Bedre søndag

Søndag blir det korte perioder med sol på Østlandet og Vestlandet.

Samtidig fortsetter bygeværet i den østlige landsdelen, men været blir litt lettere utover kvelden.

På Vestlandet, i Trøndelag og på Sørlandet blir det en god del opphold, men enkelte regnbyger.

— Nord-Norge får litt regn på vidda i indre strøk av Nordland, men ellers blir det opphold og lange perioder med sol, sier Skjerdal.

— Kort oppsummert kan vi si at det blir bygevær og vått i Sør-Norge, lettere vær og sol i Nord-Norge i helgen. Litt typisk høstvær, sier meteorologen.

Vått og kaldt Birken-vær

De som skal sykle fra Rena til Lillehammer i helgen er kanskje ekstra spente på været. Syklistene får neppe vedvarende regn, men byger og lave temperaturer må de være forberedt på.

— Det er litt sprik i prognosene for området lørdag, men det det ligger an til at det blir nedbør og regn og at det kan bli vått, sier Skjerdal.

De som sykler Fredagsbirken får det litt lettere enn deltakerne i lørdagens ritt. Det blir både mindre nedbør og noe mildere på første rittdag.

Det kan også bli lave temperaturer for syklistene. Det er meldt 10-12 grader nede i Rena og Lillehammer, mens det over fjellet trolig vil være mellom 6 og 7 grader.