Norge

VG: David Toska overført til hjemmesoning

David Toska er overført til hjemmesoning i Bergen, ifølge VG.

David Toska er overført til hjemmesoning i Bergen.
  • NTB

Toska, som var hovedmannen bak Nokas-ranet i Stavanger i 2004, er overført til hjemmesoning i Bergen, der han i juni startet med arbeidslivstrening hos bedriften Lean Business.

Toska er underlagt flere vilkår, han har bestemte innetider som kontrolleres av Kriminalomsorgen, krav til aktivitet som for eksempel studier eller arbeid og har ikke lov til å ha kontakt med andre i Nokas-ranslaget eller deres familiemedlemmer.

Han har heller ikke lov til å ha kontakt med personer han vet, eller bør vite, at er kriminelle, skriver avisen.

41-åringen ble dømt til 18 års fengsel i Høyesterett og har sonet store deler av dommen i Bergen.

Han hadde i utgangspunktet sin første mulighet til å begjære seg løslatt i slutten av august i fjor. Men, etter et møte med Metkel Betew, som ble dømt til 16 års forvaring med en minstetid på ti år for Nokas-ranet, ble prosessen satt på vent og Toska overført til lukket soning. I mars var Toska tilbake i åpen soning igjen.

I alt 15 menn ble dømt for å ha vært med på eller medvirket til Nokas-ranet 5. april 2004. Politiførstebetjent Arne Sigve Klungland ble skutt og drept under det som er blitt betegnet som norgeshistoriens største ran.

Ransmennene fikk med seg 57,4 millioner kroner.

Les også

  1. Nokas-raner og Bandidos-profil tiltalt for drapsplanlegging

  2. NOKAS-dømte Betew lovte å starte et nytt liv. Dommerne stolte på ham. Han hadde likevel ulovlig kontakt med kriminelle.