Norge

Mann (48) pågrepet for drapet på ektefellen

En småbarnsmor ble funnet død i sengen i parets felles hjem i slutten av april. Nå er ektemannen siktet for drap.

FORSVARER: Erik Johan Mjelde er den drapssiktede mannens forsvarer. Han sier klienten har samarbeidet med politiet, og at han stiller seg uforstående til siktelsen.
  • Per Lindberg
    Bergens Tidende
  • Ørjan Torheim
  • Christian Nicolaisen

I slutten av april i år ble en 42 år gammel kvinne funnet død i et hus i Åsane utenfor Bergen. Småbarnsmoren bodde på adressen sammen med sin ektemann. Paret hadde vært gift i over ti år.

Bergens Tidene får opplyst at kvinnen kvelden før gikk og la seg i sengen sammen med sin sønn. Ektemannen la seg på et annet rom. Neste morgen, 25. april i år, var hun død.

Siktet for drap

Politiet rykket ut til adressen samme dag. Dødsfallet ble fra starten av klassifisert som mistenkelig. Kvinnen skal ikke ha hatt ytre skader da hun ble funnet død.

Om morgen lørdag 17. juni – nesten to måneder etter dødsfallet – ble ektemannen hennes pågrepet og siktet for drap.

Mannen blir fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett tidlig mandag ettermiddag. Politiet vil be om lukkede dører i fengslingsmøtet.

Siktede stiller seg «uforstående»

Mannens forsvarer, advokat Erik Johan Mjelde, sier den siktede mannen stiller seg uforstående til siktelsen.

– Av hensyn til ham har jeg ikke mye å si om dette. Han har samarbeidet med politiet og gitt de opplysninger han kan. Han vil motsette seg fengsling, sier Mjelde.

– Har han vært pågrepet eller mistenkt i saken tidligere?

– Jeg kan ikke si noe mer.

Den siktede mannen er 48 år gammel og innvandret til Norge på slutten av 80-tallet. Han er norsk statsborger og ikke tidligere straffedømt. Ekteparet har én sønn sammen.

Politiet: Skal ha planlagt drapet

Påtaleansvarlig for saken, politiadvokat Ørjan Ogne, ønsker ikke å si noe før etter fengslingsmøtet.

– Jeg vil ikke si mer; jeg er opptatt så det holder, sier Ogne.

Etter det Bergens Tidene får opplyst har politiet i ukene siden kvinnen ble funnet død sakte, men sikkert bygget en sak mot den 48 år gamle ektemannen.

Politiet mener at drapet har vært planlagt over en viss tid, og baserer det på ulike opplysninger i saken.

Kripos var involvert i etterforskningen på et forholdsvis tidlig stadium.

Den døde kvinnen ble obdusert, men rapporten fra Gades Institutt skal ikke ha vært avgjørende for beslutningen om å gå til pågripelse av mannen.

Det er Bergen nord politistasjon som har etterforsket saken. Leder for voldsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon, Jannike Bremar Johannessen, sier saken ikke er deres og at hun ikke kan si noe.

Les mer om

  1. Drap
  2. Politiet
  3. Bergen
  4. Bergen tingrett
  5. Åsane