Norge

Rognlien: – Samfunnet skal ikke lammes

Idrettspresident Børre Rognlien regner med at de fleste arrangementene avlyses de kommende dagene. Han vil at idretten skal vise empati og ikke godta at samfunnet lammes.

- Akkurat nå er det viktigst å vise omtanke, solidaritet og empati, understreker idrettspresident Børre Rognlien. BERIT ROALD, SCANPIX

91 mennesker er lørdag bekreftet døde etter fredagens skytetragedie på Utøya og eksplosjonen i regjeringskvartalet i Oslo.

Norges Fotballforbund har utsatt alle sine kamper i de tre øverste divisjonene denne helgen. Flere andre arrangører avlyser også.

— Jeg regner med at alle større idrettsarrangementer de nærmeste dagene avlyses. Vi ser for oss at arrangørene tar et selvstendig gjennomtenkt standpunkt. Så får vi se til uka hvor vi står. Men heller ikke idretten vil at samfunnet skal lammes av slik terror, absolutt ikke. Akkurat nå er det viktigst å vise omtanke, solidaritet og empati. Vi må vise alle berørte at vi tenker på dem, sier Rognlien til NTB.

Opp til utøverne

Han og resten av toppledelsen i norsk idrett var fredag i hektisk møtevirksomhet.

– Vi var i kontakt med særforbundene som har utenlandstropper i øyeblikket. Vi snakket om at det er helt fritt opp til utøverne om de vil konkurrere eller ikke. I tillegg valgte vi å la utøvere benytte sørgebånd.

– Vi føler at idretten kun har positive sider ved seg. Derfor kan den kanskje være med på å hjelpe i denne triste situasjonen, sier Børre Rognlien.

Blink Skifestival avlyst

Norges Fotballforbund har avlyst alle kampene i de tre øverste divisjonene denne helgen, og lørdagens V75-trav er også avlyst.

Heller ikke Blink Skifestival lørdag blir gjennomført.

Arrangøren World Event besluttet å avlyse arrangementet i Sandnes sentrum, som skulle vært direktesendt på NRK.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. SPORT

  Holmenkollen-arrangøren har søkt om koronakompensasjon på 16,5 millioner kroner

 2. FOTBALL

  Flere kamper i Norge spilles uten publikum, men Molde vil åpne stadion for 500 tilskuere

 3. SPORT

  Breddefotballen avlyses og tusenvis av jenter og gutter går glipp av cup: – Det er vondt.

 4. SPORT

  Rammes knallhardt: Barneidretten stoppes og penger forsvinner

 5. FOTBALL

  Helgens serierunde er utsatt

 6. SPREK

  Avlyser populært fjellmaraton