Norge

«Fjordman» –Ingen kjente Behring Breivik

Peder Jensen, som har stått fram som bloggeren Fjordman, sier ingen i hans verdensomspennende nettverk kjente til terrorsiktede Anders Behring Breivik før den 22. juli.

Peder Jensen sto fredag fram i VG som mannen bak pseudonymet Fjordman, den antiislamske bloggeren som Anders Behring Breivik har hyllet som et av sine forbilder, og som han har sitert en rekke ganger i sitt manifest «2083».

Breivik har selv hevdet at det finnes ytterligere to celler av hans orden i Norge og flere rundt om i verden. Fjordman tror imidlertid ikke at Breivik har vært del av et større antiislamsk nettverk.

— Det at han skal være en del av et islamkritisk miljø, er bare tøv. Jeg er den mest sentralt plasserte personen i Norge i det miljøet, og jeg har aldri noensinne hørt noen nevne ham, sier Peder Jensen til VG.

— Da navnet til Breivik ble kjent, var det ingen av mine bekjente som hadde hørt om fyren. Aldri. Ikke én gang. Både i Norge og i utlandet, sier Jensen.

Han forteller videre at han konsentrerte seg utelukkende om det internasjonale innvandringskritiske miljøet – og ikke det norske.

Peder Jensen er 36 år gammel, er opprinnelig fra Ålesund og bor i dag i Oslo. Fredag sto Jensen fram i VG etter at politi og verdenspresse i to uker hadde jaktet på mannen som Behring Brevik siterte mange ganger i sitt såkalte manifest. Nå er han gått i dekning.

Les også

  1. «Fjordman» var UD-observatør i Hebron

  2. - Noen må ha hjulpet til

  3. «Fjordman» står frem

  4. Fjordman avhørt av Oslo-politiet

Faksimile av forsiden på en blogg hvor Peder Jensen, under pseudonymet «Fjordman», har gitt uttrykk for tanker som gjør at terrorsiktede Anders Behring Breivik har sett på ham som et forbilde. Foto: Faksimile