Norge

Politimann lagt i kunstig koma etter eksplosjonsulykke på øvingsarena

En politimann i Agder pådro seg alvorlige skader i forbindelse med en ulykke på øvingsarenaen i Birkenes. Han ble onsdag lagt i kunstig koma.

  • Harald Stolt-Nielsen
    Harald Stolt-Nielsen
    Journalist

– Han blir holdt i kunstig koma et par dager for å unngå smerter og hvile kroppen, sier politimester Kirsten Lindeberg i Agder politidistrikt i en pressemelding onsdag.

Politimannen skal onsdag gjennom flere nye operasjoner, bekrefter politimesteren.

Eksplosjon

– Vi er i en innledende fase av etterforskningen og har opprettet en sak som gjelder straffelovens paragraf 188, som omhandler uforsiktig omgang med skytevåpen eller eksplosiver, sa Helle Gulseth, etterforskningsleder og påtaleansvarlig i Spesialenheten til NTB, tirsdag.

Onsdag bekrefter etterforskningsleder Helle Gulseth i Spesialenheten at det har vært en eksplosjonsulykke.

Eksplosjonen skjedde i forbindelse med opprydding inne på øvingsområdet etter en skytetrening. Hendelsen hadde ikke sammenheng med skytetreningen den skadde politimannen deltok i.

To personer involvert

– To personer var direkte involvert i hendelsen, hvorav en var den skadde tjenestemannen, opplyser Liv Øyen, leder for etterforskningsavdeling Øst-Norge i Spesialenheten. Så vidt de kjenner til medførte eksplosjonen ingen fare for andre personer enn de to. Den andre tjenestepersonen er avhørt.

Spesialenheten opplyste tirsdag at de har opprettet sak med hjemmel i straffelovens paragraf 188, som gjelder uforsiktig omgang med skytevåpen eller eksplosiver.

20 politifolk på stedet

Agder politidistrikt har opplyst at det var ca. 20 personer til stede på øvingsarenaen da hendelsen skjedde cirka klokken 9.55 tirsdag formiddag.

– Vi jobber fortsatt med å kartlegge de faktiske forhold, sier Gulseth.

Den skadde politimannen er ikke avhørt, på grunn av helsetilstanden.

Spesialenheten for politisaker har ansvaret for etterforskningen av saken. Bombegruppen i Oslo politidistrikt har undersøkt åstedet i samarbeid med kriminalteknikere fra Kripos. Dette arbeidet er ikke avsluttet.

Les mer om

  1. Politiet
  2. Agder
  3. Kristiansand