Norge

Kristiansand: Fem år gammel gutt omkom i ulykke

En fem år gammel gutt omkom etter å ha blitt fastklemt under en mobilkran i Kristiansand tirsdag formiddag.

Nødetatene har rykket ut til Karuss skole etter melding om en trafikkulykke.
  • Christina Østtveit
  • Tormod Flem Vegge
  • Kjetil Nygaard
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

Det opplyser Agder politidistrikt i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

– Sykehuset i Kristiansand melder at en fem år gammel gutt som var involvert i en ulykke i Vågsbygd i dag tidlig, er død som følge av skadene han pådro seg. Pårørende er varslet og tas hånd om av helsepersonell, sier operasjonsleder Lars Hyberg.

Gutten og hans søster på tre år var involvert i ulykken. Jenta ble lettere skadd. Begge er tilhørende i Karuss barnehage.

– Kommunens kriseteam er varslet og bistår både pårørende og barnehagen. Det er flere barn som har vært vitne til hendelsen, sier Hyberg.

Les også

Dødsulykken i Kristiansand: Forsøkte å dytte barna ut av gangveien

– Det ser ut som en mobilkran har sklidd på det glatte føret, og kommet inn på gang- og sykkelveien, sier politiets innsatsleder. Politiet jobbet tirsdag morgen med tekniske undersøkelser på ulykkesstedet.

Ble sendt til sykehus med livstruende skader

– Det ser ut som en mobilkran har sklidd på det glatte føret, og kommet inn på gang- og sykkelveien. Ett av de to barna måtte frigjøres, sier politiets innsatsleder Kjell Iveland, til Fædrelandsvennen.

Operasjonsleder Lars Hyberg opplyser til avisen at gutten kom i klem under kjøretøyet.

– Barnet er kjørt til sykehuset i Kristiansand. Det andre barnet skal være lettere skadet og får behandling på stedet, sa Hyberg tirsdag morgen.

Forsøkte å dytte barna ut av gangveien

Etterforskningsleder Ole Segberg ved Vågsbygd politistasjon opplyser til Fædrelandsvennen at sjåføren av mobilkranen og hjelpemannen hans befant seg på utsiden av kjøretøyet da ulykken skjedde.

Segberg bekrefter at hjelpemannen løp bak bilen og forsøkte å dytte barna ut av gang- og sykkelstien da han så hva som skjedde.

– Det er sånn vi har fått bekreftet det ja. Det var hjelpemannen som løp bak. Han har fått noen skader i ribbeina, uten at jeg kan si helt hvordan dette skjedde, sier Segberg.

Etterforskningslederen opplyser at det var flere voksne vitner til hendelsen. Blant disse vitnene var mor til den fem år gamle gutten som omkom. Hun gikk langs gang- og sykkelstien sammen med sine to barn.

– Vi har ennå ikke avhørt moren, ettersom hun heller ikke har vært i stand til å la seg avhøre, sier Segberg.

Den omkomne guttens pårørende får oppfølging av kommunens kriseteam. Sjåføren og hjelpemannen får bistand av sin arbeidsgiver.

Mobilkranen skal ha stått parkert der som politibilen står, da den begynte å skli eller rulle bakover. Hjelpemannen skal ha løpt bak bilen og forsøkt å dytte unna personene som befant seg på sykkelstien.

– Dette er dypt tragisk

Barnehagen har innkalt ekstra bemanning for å opprettholde normal drift i dag, opplyses det på kommunens hjemmeside. Foresatte som ønsker å hente barna tidligere enn vanlig i dag, kan gjerne gjøre det.

– Dette er dypt tragisk, og våre tanker går til avdødes familie og nærmeste, og andre involverte, sier varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF).

Ulykken skjedde like før skolestart

Klokken 08.10 tirsdag morgen ble ulykken meldt til nødetatene. Flere ambulanser, politi og brannvesen kom raskt til stedet.

Ulykken skjedde like ved Karuss skole, i nærheten av Karuss barnehage, rett før skolestart.

Kriminalteknikere fra Agder politidistrikt var på stedet og gjorde sine undersøkelser tirsdag formiddag.

Arbeidstilsynet er også varslet om hendelsen.

– Det er for tidlig å si noe om årsaksforholdet. Åstedsundersøkelse pågår fortsatt i samarbeid med Statens vegvesens ulykkesgruppe. Arbeidstilsynet er også varslet, sier operasjonsleder Hyberg.

Det er rutinemessig tatt blodprøve av mobilkranføreren, samt at førerkortet hans er beslaglagt.

Moren til den fem år gamle gutten som omkom skal ha gått langs gang- og sykkelstien sammen med sine to barn.

Les mer om

  1. Kristiansand
  2. Trafikkulykker
  3. Vågsbygd
  4. Sørlandet sykehus