DNB tar betalt for alle minibankuttak

DNBs kunder ble mandag informert om at det nå ikke lenger vil være gratis med kontantuttak i bankens egne minibanker.

Fra 1. januar vil hvert uttak i DNBs minibanker i Norge med VISA og/eller debetkort koste 10 kroner, fremgår det i meldingen ifølge Dagens Næringsliv.

Prisen for uttak i andre minibanker enn DNBs egne stiger fra 7 kroner til 10 kroner. Skal du ta ut penger fra en minibank i utlandet koster det deg 40 kroner, opp fra 35 kroner i dag.

Informasjonssjef Even Westerveld i DNB sier forklaringen er at det koster penger å drive minibanker, som blir brukt av stadig færre.

– Kontanthåndtering koster mye, blant annet på grunn av verditransport, sikkerhet og forsikring. Vi må derfor ta et lite gebyr for å opprettholde tilbudet.

Ifølge Westerveld finnes det mange gratis alternativer.

– Det er fortsatt gratis å ta ut penger i butikkene, det er gratis å vippse og å handle varer og tjenester med kort, sier Westerveld til NTB.

Fra og med 1. januar neste år må du ut med dobbelt så mye som før også ved kontantuttak på postkontor, post i butikk og bank i butikk. Her stiger prisene fra 10 kroner til 20 kroner pr. uttak. Girobetaling samme steder stiger fra 75 kroner til 100 kroner.

«Du kan bruke banken din akkurat som før, men det vil være billigere for deg å gjøre så mye som mulig selv», råder DNB.

Les mer om DNB:

DNBs kunder ble mandag informert om at det nå ikke lenger vil være gratis med kontantuttak i bankens egne minibanker. Foto: Reuters / Ints Kalnins / NTB scanpix