Mann pågrepet i Oslo og terrorsiktet av PST

37 år gammel syrer mistenkt for deltagelse i terrororganisasjon.

En 37 år gammel syrer er siktet for deltakelse i en terrororganisasjon, melder VG. Mannen ble tirsdag pågrepet av PST, som har overtatt etterforskningen av saken fra Troms politidistrikt.

– Jeg har i dag vært i samtale med Troms politidistrikt, og vi har tatt initiativ til at vi overtar etterforskningen av det som gjelder deltagelse i en terrororganisasjon og eventuelt terrorforbund. Vi har siktet ham for deltagelse etter straffelovens paragraf 147d, sier Beate Gangås, leder for etterforsknings- og påtaleavdelingen i PST, til VG.

Gangås opplyser at den siktede 37-åringen ble pågrepet tirsdag ettermiddag. Ifølge VG skjedde pågripelsen i Oslo.

Terrorsiktelsen kommer nesten to år etter at 37-åringen i begynnelsen av september 2014 kom tilbake til Norge fra Syria sammen med sin daværende kone og deres fem barn under åtte år. Da hadde fembarnsmoren og barna mot sin vilje vært i IS-kontrollerte områder av Syria i én måned.

Da han kom til Norge ble han pågrepet for frihetsberøvelse, men i vinter ble han frikjent for dette i Senja tingrett. Denne dommen ble imidlertid opphevet i sommer. Mannen har sonet en narkodom siden han kom tilbake til Norge, men ble løslatt 2. august etter endt soning.

37-åringens forsvarer ønsker ikke å kommentere saken. Fra tidligere er det kjent at han nekter straffskyld for frihetsberøvelse av sin familie.