Norge

Politiet ber om å få etterforskningsmateriale fra Kristins far

Roar Juel Johannessen har i mange år etterforsket drapet på datteren Kristin (12) på egen hånd. Nå ber politiet om å få materialet hans.

Roar Juel Johannessen og familiens bistandsadvokat, Astri Aas-Hansen i advokatfirmaet Elden.
  • Hans O. Torgersen
    Hans O. Torgersen
    Journalist

— Det er åpenbart at vi er interessert i det arbeidet som han har gjennomført, sier Ole Bjørn Sakrisvold, fungerende visepolitimester i Vestfold.

Han roser også Roar Juel Johannessen for det han har gjort.

- Det at han har stått på og gjennomført dette arbeidet, etter å ha mistet et barn, er fortjenestefullt.

I Juel Johannessens materiale er det både vitneforklaringer og resultatet av omfattende undersøkelser på åstedet.

- Vasset i elven

— Vi har vasset i elven og lett etter spor og vi har ligget på kne og gransket hvert eneste gresstrå ved åstedet, har Roar Juel Johannessen fortalt til Aftenposten.

Han har også vært åpen om at han regelrett har spanet på mannen som nå er pågrepet og siktet for drapet.

Juel Johannessen har ofte følt seg motarbeidet av politiet og han har fremført krass kritikk mot deler av politietterforskningen.

Samarbeide med politiet

De siste dagene har det vært kontakt mellom politiet og Kristins foreldre, Anne og Roar Juel Johannessen, og nå forsøker man å samarbeide.

— Det er etablert en god dialog og foreldrene har full tillit til etterforskningsgruppen. Jeg er glad for denne anerkjennelsen av foreldrenes enorme innsats, sier bistandsadvokat Astri Aas-Hansen i advokatfirmaet Elden.

For snart en uke siden ble en 38 år gammel mann pågrepet og siktet i saken. Han er tidligere frikjent for drapet på Kristin, men ble pågrepet på nytt etter at politiet fikk full DNA-klaff på nye analyser av spor i saken.

Roar Juel Johannessen har i mange år etterforsket drapet på sin datter Kristin.

DNA-treffet kom da ekspertene på Folkehelseinstituttet gjennomførte nye analyser av biologisk materiale som etterforskerne i 1999 fant under neglene til Kristin. Les også:

Les også

Slik har DNA-analysene utviklet seg

Nettopp denne type bevis i drapssaker regnes som meget gode fordi de skal stamme fra offerets kamp for livet, da hun eller han klarer å klore gjerningspersonen.

Tillit til politiet

Politiet har kalt etterforskere tilbake fra ferie og holdt tilbake andre som skulle startet ferie nå og gjennomfører blant annet nye vitneavhør.

Kristins foreldre hadde tirsdag et møte med Aas-Hansen.

— Politiet i Larvik har bedt om å få alt arbeidet som Roar Juel Johannessen har utført i alle disse årene. Kristins foreldre har full tillit til at politiet vil foreta en grundig etterforskning, sier Aas-Hansen til Aftenposten.

Via bistandsadvokaten oppfordrer foreldrene nå alle som har tips i saken om å ta direkte kontakt med politiet.

— Roar har gått systematisk til verks i sitt arbeid. Han og Anne skal gå gjennom alt dette med etterforskerne som er på saken, og derfra overtar politiet arbeidet, sier Aas-Hansen.

De siste dagene har vært svært krevende for familien.

— De er veldig lettet over gjennombruddet i saken, men det har likevel vært svært krevende dager med svært mange hevendelser både fra journalister og folk som har tips i saken. Familien ber må om ro, sier Aas-Hansen.

Video: Fant DNA på Kristins fingernegler

Les også

  1. Politiet vurderer gamle DNA-spor på nytt etter Kristin-saken

  2. - Sene svar i Kristin-saken på grunn av Folkehelseinstituttets DNA-monopol

  3. Kristins far om DNA-beviset: - Dette kommer han ikke unna

  4. Har funnet DNA-bevis på Kristins negler