Norge

Siktet mann nekter skyld for dødsvold i Melhus

Hovedmannen i dødsvold-saken i Melhus bekrefter at han og offeret var venner. Han nekter straffskyld og krever å bli løslatt.

Politiet i Trøndelag fikk onsdag klokken 12.58 melding om at en livløs person var funnet i en bolig ved Ler i Melhus.
  • NTB

Mannen satt i avhør med politiet mesteparten av fredagen om voldsdramaet på Ler i Melhus i Sør-Trøndelag, der en mann i slutten av 30-årene lå livløs tilbake. Avhøret av mannen er avsluttet for dagen, men politiet har flere spørsmål til ham.

– Han erkjenner ikke å ha gjort noe straffbart. Han begjærer seg løslatt, sier advokat Arve Opdahl, som er mannens forsvarer, til NTB.

Den siktede mannen, som er i slutten av 20-årene, og avdøde var «venner og bekjente» i et miljø hvor det har vært noe rusproblematikk.

Det er fortsatt ikke klart om etterforskerne mener de tilhørte et utpreget kriminelt miljø, men avdøde var en kjenning av politiet i Trøndelag.

Ytterligere en siktet

Ytterligere en mann ble siktet i dødsvoldssaken torsdag, også han kjente avdøde fra før. Han ble løslatt allerede fredag etter å ha blitt avhørt. Det er høyst usikkert om han i det hele tatt har noe med dødsfallet å gjøre, ifølge Trøndelag politidistrikt.

– Han ble tatt inn til avhør etter en ransaking på grunn av mistanke om at han hadde noe med saken å gjøre. Etter avhøret er mistanken mot ham svekket, men han vil forbli siktet formelt sett, sier politiadvokat Jørgen Aunet til NTB.

Begge mennene er siktet for grov kroppsskade med døden til følge. Den hovedsiktede kan blir framstilt for varetektsfengsling lørdag.

– Vi vil i løpet av fredagsettermiddagen ta stilling til om han skal framstilles for varetektsfengsling, sier Aunet.

Etterforsker knivepisode

Så langt er svært lite kjent om hva som førte til at mannen i slutten av 30-årene ble funnet død i en leilighet i Melhus onsdag ettermiddag. Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at mannen ble utsatt for vold. Mannen døde av skadene.

Et moment er om dødsvolden har sammenheng med en alvorlig voldsepisode i den samme leiligheten sist helg. Der skal det ha blitt brukt kniv og øks.

– Det er ett av forholdene vi søker å avdekke. Vi undersøker om det er noen sammenheng. Vi etterforsker for fullt og ønsker ikke å gå ut med flere detaljer, sier Aunet.

Usikkert dødstidspunkt

Politiet er åpne for at flere personer kan ha vært involvert i saken. De ønsker kontakt med personer som oppholdt seg rundt leiligheten i Fremovegen 122 på Ler helt fra mandag kveld.

– Vi vet ikke eksakt dødstidspunktet, og vi ønsker observasjoner fra mandag kveld klokken 22.30 til onsdag ettermiddag, sier politiadvokaten.

Aunet forteller at politiet har fått flere nyttige tips og observasjoner fra publikum i saken. De får bistand fra Kripos i etterforskningen.

– Vi har en taktiker og en etterforskningsleder fra Kripos her. I tillegg bistår de med det tekniske når det gjelder funn som er blitt gjort, sier Aunet.

Les også

  1. Bakgrunn: Mann siktet for grov vold etter dødsfall i Melhus