Ålgård-saken: Drapssiktet 29-åring pågrepet

Den 29 år gamle mannen som er drapssiktet etter at en mann ble funnet død i en bolig på Ålgård i Rogaland lørdag, er pågrepet, melder VG.

Kriminalteknikere fra Sør-Vest politidistrikt utenfor boligen i Ålgård der det lørdag ble funnet en død person. Politiet anser dødsfallet som mistenkelig.

Mannen ble ifølge en pressemelding fra Sør-Vest politidistrikt pågrepet klokken 4.33 natt til mandag. Han var etterlyst i forbindelse med det mistenkelige dødsfallet på Ålgård.

Pågripelsen foregikk uten dramatikk. Siktede er av helsemessige årsaker sendt til sykehus, og det er ikke klart når han kan avhøres.

–Vi er fortsatt tidlig i etterforskningen, men mener vi nå har kontroll på personene som har vært involvert i saken, sier politiadvokat Lars Ole Berge.

Lørdag meldte politiet at de hadde fått melding om et mistenkelig dødsfall på Ålgård. Søndag opplyste politiet at de mener det er sannsynlig at det dreier seg om et drap.

Den avdøde mannen ble funnet av kommuneansatte i et bofellesskap for personer med rus- og psykiatriproblemer på Ålgård i Gjesdal kommune. Han bodde ikke i bofellesskapet selv.

Politiet opplyser mandag at de har fått bekreftet identiteten til avdøde.

Lette etter drapssiktet

Politiet har lett etter den drapssiktede 29-åringen siden lørdag. Han er tidligere kjent for politiet, og det ble forløpende vurdert om han skulle etterlyses med navn og bilde.

I tillegg til den 29 år gamle mannen, er en 21 år gammel kvinne pågrepet og siktet for drap. Det er kvinnen som bor i boligen der avdøde ble funnet. Hun fremstilles for varetektsfengsling i Stavanger tingrett mandag.

Hun hadde søndag ettermiddag hatt en samtale med politiet, opplyste hennes forsvarer, advokat Jarle Rudi.

– Hun sier at hun ikke har kjennskap til dette dødsfallet. Min klient nekter straffskyld, sa Rudi til Stavanger Aftenblad.

Siktet for bevisunndragelse

En 21 år gammel mann er siktet for bevisunndragelse. Han hadde søndag ikke tatt formell stilling til spørsmålet om straffskyld.

Mannens forsvarer, advokat Inger Marie Sunde, sa da til NTB at hennes klient ikke befant seg i området på det aktuelle tidspunktet.

De to 21-åringene ble pågrepet lørdag. Politiadvokat Berge har overfor lokalavisen Gjesdalbuen omtalt pågripelsene som udramatiske.