Norge

Tre menn dømt for gruppevoldtekt i Sogndal

En mann er dømt til seks og et halvt års fengsel, mens to menn er dømt til fem års fengsel for å ha voldtatt en kvinne i Sogndal i fjor.

 • NTB

Gulating lagmannsrett har også dømt de tre mennene til å betale kvinnen over 3,6 millioner kroner i erstatning og oppreisning, melder NRK.

To av mennene anket dommen etter at Sogn og Fjordane tingrett dømte dem for voldtekt i mars. Den tredje mannen ble frikjent i tingretten, og den dommen ble anket av påtalemyndigheten.

– Saken har vært en stor belastning for kvinnen som ble voldtatt. Hun var lenge usikker på om hun ville anmelde forholdet. Hun var redd for ikke å bli trodd. Det har hun nå blitt. Lagmannsrettens dom er enstemmig, sier aktor i saken, statsadvokat Rudolf Christoffersen.

Ifølge statsadvokaten var gruppevoldtekten planlagt.

– Kvinnen ble skjenket full, og deretter voldtok de tre mennene henne etter tur. Det er klart skjerpende, og da skal straffen være streng, sier Christoffersen.

Bjørn Andre Gulstad, forsvareren til mannen som ble frikjent i tingretten, sier til Bergens Tidende at hans klient fastholder det han har sagt tidligere om at den seksuelle omgangen som fant sted, var fullt og helt frivillig fra fornærmedes side.

Gulstad opplyser at de vil anke saken til Høyesterett.

Synne Catrin Øren, som forsvarer av en dem som ble dømt til fem års fengsel, vurderer i likhet med Gulstad å anke dommen, skriver BT.

Marius Wesenberg, som forsvarer den andre som ble dømt til fem års fengsel, sier til avisen at hans klient allerede har besluttet å anke dommen.

Les mer om

 1. Krim
 2. Voldtekt
 3. Sogndal

Relevante artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Denne mannen ble identifisert ved hjelp av overvåkingsbilder. Nå er han dømt for voldtekt.

 2. NORGE
  Publisert:

  Forlenger straffen mot voldtektsmann med tre år

 3. NORGE
  Publisert:

  Kniven endte i oppvaskmaskinen. Dermed var alle spor borte.

 4. NORGE
  Publisert:

  Mann dømt til 15 år for drap av gravid kone i Egersund i 2018

 5. NORGE
  Publisert:

  Taxisjåfør dømt til fengsel for å ha forsøkt å voldta passasjer

 6. OSLO
  Publisert:

  18-åring i retten tiltalt for overfallsvoldtekt i Oslo – risikerer 15 års fengsel