Norge

Levninger i Kvæfjord ble funnet under boligrenovering

Eieren av bolighuset i Kvæfjord i Troms, der en død person ble funnet torsdag, sier til NRK at levningene ble funnet under en større renovering av huset.

To kriminalteknikere gjorde torsdag undersøkelser ved huset på Borkenes i Kvæfjord der det er funnet levninger av en død person. Foto: Håkon Wikan / NTB scanpix

 • NTB

Politiet har siden torsdag etterforsket det som har blitt betegnet som et mistenkelig dødsfall.

Boligeieren sier til NRK at familien hans har bodd i huset på Borkenes siden 1990-tallet. Det pågår omfattende oppussingsarbeid i huset nå, og det var under dette arbeidet de fant levningene av en død person.

Mannen varslet straks politiet og har blitt avhørt.

Ikke identifisert

Politiet holdt fredag pressekonferanse om funnet.

– Vi fikk torsdag tips om en død person, og på bakgrunn av de opplysningene rykket vi til stedet for å ivareta den døde personen. Vi fikk bekreftet at det dreide seg om en død person og betegner dødsfallet som mistenkelig, sier politisjef Frank Sletten i Harstad på en pressekonferanse fredag.

Den avdøde er ikke identifisert, og det er heller ikke kjent hvor lenge vedkommende har vært død. Personen er sendt til obduksjon. Politiet regner med at en foreløpig obduksjonsrapport kan være klar tirsdag, og håper den kan gi flere opplysninger i saken.

– Politidistriktet avventer prøvesvar på kriminaltekniske undersøkelser, samt obduksjon. Disse ventes å foreligge tidligst tirsdag, opplyste politiet i en pressemelding fredag kveld.

Søppelsekker

– Vi er i en situasjon der vi sitter på ganske uklare opplysninger om omstendighetene, sa Sletten på pressekonferansen og ba om forståelse for at det ikke var mye politiet kunne gå ut med.

Politiet ble varslet om den døde personen ved 13-tiden torsdag. Kriminalteknikere fra politiet og en bårebil fra et begravelsesbyrå var torsdag på stedet.

Ifølge Harstad Tidende var politiet fredag innom rådhuset i Kvæfjord og ba om opplysninger om svarte søppelsekker. Et spørsmål skal ha vært når kommunen sluttet å merke svarte søppelsekker med kommunens navn.

Kvæfjord kommune har opprettet krisestab.

Les mer om

 1. Kvæfjord
 2. Politiet

Relevante artikler

 1. NORGE

  Politiet etterforsker mistenkelig dødsfall i Troms

 2. OSLO

  Har funnet død person ved Vår Frelsers gravlund i Oslo

 3. NORGE

  Død mann funnet på Regestranden: Politiet starter drapsetterforskning

 4. NORGE

  Politiet avventer resultatet av obduksjon etter mistenkelig dødsfall i Sarpsborg

 5. NORGE

  Mistenkelig dødsfall i Sola – politiet etterlyser bil

 6. NORGE

  Mann funnet død på Voss. Politiet tror ikke noe straffbart har skjedd