Morten Reymert blir konstituert sjef ved Oslo universitetssykehus

Morten Reymert blir konstituert som toppleder for Oslo Universitetssykehus etter at Bjørn Erikstein gikk av mandag.

Morten Reymert er i dag viseadministrerende direktør i OUS og tar midlertidig over for Bjørn Erikstein, som meldte sin avgang mandag.
  • Frøydis Braathen

Det bekrefter sikre kilder til Aftenposten. Bjørn Erikstein gikk av som administrerende direktør i Oslo universitetssykehus (OUS) mandag, etter lang tid med misnøye blant fagledere og ansatte ved sykehuset.

På et ekstraordinørt styremøte mandag stemte fem av åtte styremedlemmer for å gi Erikstein fortsatt tillit. Han valgte likevel selv å fratre stillingen sin.

Erikstein ønsker å fratre stillingen allerede fra 1. juli og Reymert vil ta over sjefsroret inntil en permanent ny toppleder er ansatt.

Les også

Fikk mistillit mot seg fra tillitsvalgte for nær 20.000 sykehusansatte – får 1,7 millioner i lønn når han går av

Morten Reymert har tidligere vært avdelingsdirektør i Finansdepartementet, spesialråd ved Norges OECD-delegasjon i Paris og ekspedisjonssjef i Arbeids- og administrasjonsdepartementet.

Fra 2000 var han økonomi- og finansdirektør ved Rikshospitalet, der han overtok som administrerende direktør høsten 2008. Etter sammenslåingen av sykehusene i Oslo i 2009, har han vært viseadministrerende direktør ved OUS.

Reymert er også styreleder i Statistisk sentralbyrå (SSB).