«Greven» fengsles i 24 nye timer

Varg Vikernes kommer ikke til å bli overført til Paris i dag.

Varg Vikernes' franske advokat opplyste torsdag at klienten er varetektsfengslet i nye 24 timer.

Det melder Vikernes' advokat Julien Freyssinet på en pressekonferanse torsdag.

At Vikernes blir sittende på politistasjonen i Brive-la-Gaillarde og ikke overføres til Paris innebærer at han ennå ikke er siktet i saken.

Vikernes er fortsatt mistenkt for terrorplanlegging.

Etter fransk lov har politiet dermed rett til å holde ham fengslet i 96 timer, det vil si frem til lørdag morgen. Da må politiet enten ta ut siktelse mot ham eller løslate ham. Blir han siktet, vil han bli overført til Paris.

Avhørene av Vikernes vil fortsette utover ettermiddagen i dag.

Motivet for fengslingen er uendret

Ifølge avisen lamontagne.fr, som følger saken tett, sa Freyssinet på dagens pressekonferanse at motivet for å holde Vikernes fengslet fortsatt er det samme.

— Pågripelsen følger av en rekke begivenheter, blant annet hans uttalelser og våpenkjøpene, sa Vikernes' advokat.

Ifølge advokaten skal Vikernes forstå at hans personlighet og hans meninger har bidratt til at etterforskerne fattet interesse for ham.

Sliten, men samarbeidsvillig

Vikernes skal være sliten, men samarbeidsvillig.

På pressekonferansen torsdag opplyste advokaten også at av avhørene av Varg Vikernes tar lang tid fordi det benyttes tolk under avhørene.

Vikernes' kone ble løslatt onsdag og befinner seg nå på ukjent sted, muligens sammen med parets tre barn og sin mor. Avisen lamontagne.fr forsøkte onsdag å komme i kontakt med kvinnens advokat, uten å lykkes.