Kjørte fra Roma til Nordkapp på 45 timer. Slo Google Maps med nesten fire timer.

Fabio Barone og Allesandri Tedini kjørte et italiensk fartsglis fra sentrum av Roma til Nordkapp på like over 45 timer. Distansen er på 4400 kilometer.

Hit nådde italienerne 45 timer etter at de tråkket på gasspedalen i sentrum av Roma.

Tidligere motorsportsutøver Fabio Barone og medsjåfør Alessandro Tedini brukte totalt 45 timer, 20 minutter og 27 sekunder på ferden. Kjøreturen ble gjennomført i en Ferrari F8 Tributo, ifølge Ferrari-klubben Passione Rossa. Der er Barone leder.

De to hadde som mål å slå tidsanslaget til karttjenesten Google Maps fra sentrum av Roma til det nordligste punktet man kan nå med bil i Europa. Starten gikk fra gaten Via dei Fori Imperiali. Det vil si gaten som går helt ned til amfiteateret Colloseum. Det vil si hjertet av det gamle Romeriket.

Google Maps har i sitt kartsystem anslått at strekningen ville ta 49 timer. Den tiden slo de to italienerne med nesten tre timer og 40 minutter.

Mange bilister har frustrert sett hvordan de ikke klarer å slå tidsanslagene til Google Maps, men italienerne tok seg gjennom alt fra bytrafikk til autobahnen fortere enn tidsanslaget.

Tirsdag la Fabio Barone ut et bilde der han holdt et italiensk flagg sammen med makkeren Tedini.

Fartsgrensene ble overholdt gjennom hele kjøreturen, og det var kun full gass på Ferrarien på Autobahnen i Tyskland, hvor det ikke er noen fartsgrense.

– Vi ble inspirert av en bragd fra 1953 da fire vågale, unge menn i en Fiat Balilla kjørte av sted fra Roma, nådde Nordkapp og returnerte til den italienske hovedstaden etter 45 dager med kjøring, sa Barone til et italiensk nyhetsbyrå.

Den gangen kjørte italienerne i en bilmodell fra 1932.

– På den tiden var dette en skikkelig bragd. Vi ønsket å gjenta eventyret og tilpasse det med moderne virkemidler, sier Barone.

90 år gamle Pieralberto Biondi var en av de som satt i bilen i 1953. Han vinket farvel til sjåførene ved starten i Roma sist helg.