For deg som reiser mye

Norsk telefonselskap lanserer mobiltelefon spesiallaget for trådløs IP-telefoni.

LES OGSÅ: I kø for iPhone


Det dukker stadig opp nye trådløs-soner og da kan en mobiltelefon med mulighet for IP-telefoni være kjekt å ha. Spesielt for samtaler med folk i andre land, vil IP-telefoni lønne seg veldig i forhold til de såkalte roaming-prisene som de norske teleselskapene tilbyr.

Her finner du gratis trådløse nettverk i Norge

Teleselskapet iPhone AS lanserer i disse dager telefonen Pirelli DualPhone L10. Mobiltelefonen er spesiallaget for trådløs IP-telefoni fra trådløse internettsoner og er et godt alternativ for dem som reiser mye.

Ringer du til en annen IP-telefon er samtalene gratis, mens andre samtaler er betydelig billigere enn vanlig telefonering med mobiltelefon. For de som allerede har en telefon som støtter IP-telefoni, tilbyr selskapet ip-abonnement.

Også GSM

IP-telefonen kan brukes i alle trådløse soner i hele verden. Og de blir det flere og flere av. Det er for eksempel WiFi langs hele Themsen.

Har du trådløst nettverk hjemme eller på jobb kan du få telefonen til å automatisk koble seg opp mot disse, og er du på en flyplass, jernbanestasjon eller café kan du søke etter åpne trådløse nettverk.

Brukere som er på steder uten trådløse nettverk, vil selvsagt kunne bruke telefonen som en vanglig GSM-telefon og ringe på vanlig måte. Men det lureste er å alltid sjekke om det er et nettverk i nærheten før du bruker den "gammeldagse" og dyre måten å ringe på.

Flere mobiler med IP-mulighet

Det har kommet flere mobiltelefoner på markedet den siste tiden som støtter IP-telefoni. iPhone har testet noen av modellene og tilbyr i dag abonnement også for følgende telefoner:

Ringepris fra en trådløs sone i Norge til for eksempel Pakistan er 0,79 kroner pr minutt med iPhone-abonnementet. For en vanlig mobilsamtale med Telenor-abonnement koster det mellom 14 og 17 kroner pr minutt. For en fastpris på 159 kroner måneden kan du ringe gratis til Europa, USA og Canada, men man kan også velge et abonnement uten faste kostnader. Mobiltelefonen koster 1950 kroner.