Hetses på Facebook

Ungdomspolitiker fant egen hatgruppe.

Rød ungdom-leder Mimir Kristjansson tenker på hvordan yngre, mer usikre folk ville reagert på funnet av en egen hatside.

Les også: Aftenposten-journalist fant egen Facebook-fanklubb


Rød ungdom-leder Mimir Kristjansson (20) oppdaget en Facebook-gruppe som het "Anti-Mimir Kristjansson", med beskrivelsen "For oss som er lei av de idiotiske utsagnene dette krapylet spyr ut i diverse medier."

— Denne siden er trakassering, sier Kristjansson til Dagsavisen.

Også i en artikkel i nettleksikonet Wikipedia har Kristjansson blitt trakassert.

Les alt om Facebook:

Sterk økning

Første halvår i år behandlet konfliktrådene 22 prosent flere

enn på samme tid i fjor. Nesten hele økningen skjedde på internett og mobiltelefon.

— Majoriteten i denne økningen er saker som gjelder Internett eller mobiltelefon, sier informasjonssjef i Konfliktrådet, Gro Jørgensen, til Forbruker.no.

- Anmeld

Jusprofessor Jon Bing sier at denne typen trakassering er æreskrenkende og straffbar, og oppfordrer til anmeldelse av netthets.

— Jeg sier ikke dermed at politiet skal gå videre med det. Men fra påtalemyndighetens side bør det være en fordel å få oversikt over det som skjer. Det er viktig at merbelastningen skjer hos påtalemyndigheten og at folk ikke bruker sin egen hardhudethet som målestokk for hva som er greit, sier Bing til Dagsavisen.

OBS! Aftenposten.no har blitt gjort oppmerksom på at Mimir Kristjansson selv har oppfordret til innmelding i gruppen, etter at han oppdaget den. Flere av medlemmene i gruppen skal være venner av ungdomspolitikeren.