Norge

Teknologimagasinet test-spesial: Iphone 7, Google Allo og Hololens

Nå er Iphone «vanntett» - vi kaster den i vannet for å se om Apple holder vann. Og en meldingsapp fra Google skal kapre brukere fra Messenger. Vi er først i Norge med test av Allo.

 • Halvor Solhjem Njerve
 • Per Kristian Bjørkeng
  Journalist
 • Torbjørn Katborg Grønning
  Nyhetsleder, visuell avdeling

I tillegg til dette snakker vi også om GoPros splitter nye drone - Karma. Sammen med nye versjoner av det populære actionkameraet, nå oppe i Hero 5 og Session 5, ser vi på både gode og dårlige sider ved produktet.

Les også

Teknologimagasinets fem beste Ios 10-tips

Google Allo skal utfordre Facebook Messenger, og lanseres i Norge i dag, torsdag. Vi har prøvd ut de smarte botene som er stemmestyrte, men ikke bare byr dét på problemer: personvernet er heller ikke like godt ivaretatt som først lovt av Google.

Googles nye meldingsapp skal gjøre alt fra videosamtaler til intelligent bot-bruk

I tillegg har vi fått inn splitter nye Iphone 7 og 7 Plus inn i studioet for en test. Gjennom sendingen får telefonen en dukkert både én og to ganger, nå som Apple har gitt telefonen vannsikkerhets-stempel IP67.

Les også

Det beste, nyttigste og kjipeste fra Apple-lanseringen

– Men det er viktig å presisere at Apple ikke garanterer for reell vanntetthet, og vi anbefaler derfor ikke å prøve dette hjemme - ta vare på telefonen din.

Vi venter på oppgradering fra Apple for å sjekke ut portrett-modus på Plus-modellen (bildet). Vi har derfor kun testet den «lille» denne gangen.

Har du ikke tid til å se videoen? Da kan du laste ned og høre på Teknologimagasinet som podkast.

Pokémon GO var hetere enn sommeren i år, men nå har interessen dabbet av. Teknologimagasinet har testet ut en dings som skal fange Pokémon for deg, men til 450 kroner snakker vi dyrkjøpte egg med Pikachu og co.

Hololens fra Microsoft. Dette er såkalt «mixed» reality som produsenten selv liker å kalle det.

Les mer om

 1. Video: Aftenposten teknologi
 2. iPhone
 3. Apple
 4. Google
 5. Facebook
 6. Gopro
 7. Pokémon Go